Sırrı Süreyya Önder’den Ahmet Şık açıklaması: Biz artık o arkadaşı yok sayarız

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın HDP ile ilgili sözlerini eleştirdi: Biz sadece artık o arkadaşı yok sayarız. Yani kalbimizi kırmış, derinden kırmış bir arkadaşımız olarak hatırlarız.

Sırrı Süreyya Önder’den Ahmet Şık açıklaması: Biz artık o arkadaşı yok sayarız

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Miletvekili Ahmet Şık'ın "Selahattin’i çıkar HDP’den, ortada HDP kalmıyor. Yeterince Türk faşist var, bir de Kürt faşistlerle uğraşamam" sözlerine ilişkin tartışma devam ediyor. İlk olarak iktidara yakın Ülke TV'de yayımlanan ve Emek ve Özgürlük İttifakı içinde tepki çeken ses kaydı, Yeşil Sol Parti'nin İstanbul 1. Bölge birinci sıradaki milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder'e de soruldu.

'BUNDAN SONRASI AHMET'İN VE İŞÇİ PARTİSİ'NİN İŞİ'

Önder, "Bu durum incitici, bunun da altını çizmek lazım. Açıklanan özür görmezden gelinemez ama yeterli mi sorusu tartışmaya muhtaç" dedi. "Biz sadece artık o arkadaşı yok sayarız. Yani kalbimizi kırmış, derinden kırmış bir arkadaşımız olarak hatırlarız" diyen Önder, "Böyle hatırlanmak Ahmet'i ne kadar mutlu eder bilemem. Bundan sonrası Ahmet'in ve İşçi Partisi'nin işidir. Eğer niyetleri bu değilse uğraşıp bu tahribatı onarmak ya da onarmamak onların görevidir. Eğer bunu dert ediyorlarsa..." ifadelerini kullandı.  

'ZİHNE SIZMIŞ KAVRAMLARI DÜZELTMEYE ÇALIŞIRKEN BİTAP DÜŞÜYORUZ'

Twitter'da bir sohbet odasına katılan Önder'e, "Bu ittifakın artık Yeşil Sol Parti'ye zarar verdiğini düşünüyor musunuz?" sorusu yöneltildi. "Böyle evet, hayır gibi cevapları yok bunun" diyen Önder, sözlerine şöyle devam etti:

"Öncelikle bu durum kabul edilemez. Bunu belirtmek lazım. Bu durum incitici, bunun da altını çizmek lazım. Açıklanan özür görmezden gelinemez ama yeterli mi sorusu tartışmaya muhtaç. Bunları söylemek lazım. Fakat kendimize dair yani konuştuğumuz ittifak içerisinde bir güç ise eğer, bu bakış açısı bir parça hastalıklı bir bakış açısı. Genellikle de baş edemediğimiz kısmı burası. Çünkü düşmanca bakan insanları, insanların o bakış açısındaki patolojiyi sergilemek, teşhir etmek falan bu kolay da, zihne sızmış kavramlar, kelimeler ya da matah bir şeyler söylediğini zannedenleri düzeltmeye çalışmaktan bitap düşüyoruz. Oysa bu enerjimizi seçime, 14 Mayıs'a harcamamız gerekiyordu."

"Bu başta bir eğitim meselesi. Bir kavram kargaşası var, bu ülkenin de genel derdi" diyen Önder, "Şimdi bu ülkede genellikle hiçbir şey kendi adıyla tarif edilemez. Yani hiçbir dünya görüşü kendi önermelerini anlatmakla işe başlamaz. Ya karşıt olduğu şeyi söyler ya da başka bir şey üzerinden kendini tarifler" çıkışı yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz