Sistem değişecek!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti İl Başkanlığı'nca Kayapınar ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda, 7 Haziran'da yapılacak seçimin Türkiye'nin geleceği için büyük önem taşıdığını söyledi.

Sistem değişecek!

 AK Parti'nin Türkiye'de halkın 150 yıllık beklentisinin sonucu olduğunu dile getiren Eker, şöyle konuştu: "Türkiye'de yaşayan Türklerin, Kürtlerin, Çerkezlerin, Boşnakların, Lazların, Arnavutların ve bu topraklarda her kim yaşıyorsa 78 milyonun geleceği için bir kader seçimidir."

>Eker, kaybolan değerleri, yitirilen hafızayı, barışın kodlarını bilen AK Parti'nin, çözüm süreciyle Türkiye'de kalıcı bir barışı tesis etmenin mücadelesini verdiğini söyledi.

>- Çözüm sürecinde son dönemeç

>Çözüm sürecinde son dönemece gelindiğine dikkati çeken Eker, ancak bu dönemecin bir sistem değişikliği gerektirdiğini aktardı. Eker, yeni bir anayasayla bir organizasyon ve sistem değişikliğiyle Türkiye'nin 21. yüzyıldaki meselelerini çözebileceğini dile getirerek, şöyle dedi: "Çözüm süreci eğer kalıcı bir barışa dönüşecekse, Türkiye'nin sistem değişikliğine ihtiyacı var. Başkanlık sistemi bu manada partimizin tartışmaya açtığı, önemli gördüğü bir sistem değişikliğidir. AK Parti'nin bu seçimden güçlenerek çıkıp, daha da güçlü bir şekilde Türkiye'nin ihtiyacı olan çözüm sürecinin ihtiyacı olan sistem değişikliğini realize etmesi, hayata geçirmesi, bu seçime bağlıdır."

>- "CHP ve MHP'nin sahip olduğu zihin formatıdır"

>Bakan Eker, AK Parti'nin sürecin taşıyıcı partisi olduğunu vurgulayarak, diğer partilerin bu sürece katkısının olmadığını söyledi. Eker, "CHP ve MHP, Türkiye'de Kürt meselesi dahil olmak üzere birçok meselenin zihniyetleriyle, geçmişteki uygulamalarıyla, tarihsel tasavvurlarıyla müsebbibidirler" dedi.

>

Kaynak: Diyarbakır Söz