Görüş Bildir

Sivil toplum demokrasi demek

Türkiye'de 104 bin sivil toplum kuruluşu olduğunu, bu sayının Cumhuriyet tarihinin en üst rakamı olduğunu belirterek, "Sivil toplum demek demokrasi demek" dedi.

Sivil toplum demokrasi demek
Avrupa Birliği'ne Üyelik Süreci ve Türkiye'nin Yeni AB Stratejisi' konulu toplantıya katılmak üzere kente gelen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, ilk olarak Adana Valisi Mustafa Büyük'ü ziyaret etti. AK Parti Adana Milletvekili Necati Çetinkaya ve AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ile bakanlık bürokratlarının da eşlik ettiği Bakan Bozkır, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.
'104 BİN SİVİL TOPLUM KURULUŞU VAR'
Gösterilen ilgiye teşekkür eden Bakan Bozkır, "Burası bereketli ve güzel topraklar. Burada bulunan herkes kendini iyi hisseder. Türkiye'nin AB süreci önemli. Bu süreçle ilgili yürütülen 822 proje kapsamında Adana'ya yaklaşık 65 milyon dolarlık kaynak sağlandı. Toplam 3 bin öğrenci, akademisyen yurtdışında eğitim gördü. Türkiye'de bugün 104 bin sivil toplum kuruluşu var. Cumhuriyet tarihinin en üst rakamına ulaşıldı. Sivil toplum demek demokrasi demek. Türkiye'nin özlem duyduğu güçlü sivil topluma doğru ilerliyoruz. AB süreci ile sivil toplumun da güçlenmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.
ESNAFTAN SİTEM
Valilik ziyaretinin ardından Çetinkaya Ailesi'ne ait Çetinkaya Mağazası'nı ziyaret eden Bakan Bozkır, daha sonra merkez Seyhan İlçesi'nde bulunan dini, tarihi ve kültürel yerleri gezdi. Sokakta vatandaşlar ve esnafla buluşan Bakan Bozkır'a, tarihi Büyüksaat Caddesi'nde uzun süredir devam eden restorasyon nedeniyle işlerinin olumsuz etkilendiğini belirten bazı esnaf sitem etti. İş talepleriyle karşılaştığı sokakta, ikram edilen çayı da içen Bozkır, Yağ Camii, Büyüksaat Kulesi, Ramazanoğlu Konağı, Şair Ziyapaşa Parkı, Ulu Camii ve tarihi Taşköprü'de incelemelerde bulunup anı fotoğrafları çektirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi