Siyasetin arka bahçesi değildir

Siyasetin arka bahçesi değildir

Siyasetin arka bahçesi değildir

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sarmaşık Derneği'nin hiç bir siyasetin arka bahçesi olmadığını söyledi.

Sarmaşık Derneği'ne haksız uygulama ve baskı yapıldığı iddialarıyla ilgili Sümer Park'ta basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Diyadin Gezer, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl ile Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu'nun da aralarında bulunduğu bazı Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.

HİÇ BİR SİYASİ PARTİYE BAĞLI DEĞİL

Baydemir, derneğin aslında tek başına yoksullukla değil, açlıkla mücadele ettiğini belirterek, "Allah aşkına, Muhammed aşkına, İsa aşkına, her neye, her kime inanıyorsanız onun aşkına, bu kadar da olmaz ki. Bu kadar da fütursuzlaşılmaz ki, bu kadar da gayri ahlakileşilmez ki, yoksullukla açlıkla mücadele ediyor bu dernek. Vallahi, billahi, tillahi Sarmaşık Derneği hiçbir siyasetin arka bahçesi değildir, olmamıştır, bundan sonra da olmamalıdır" dedi.

ARAŞTIRMA YAPILSIN, SORUŞTURULSUN

Derneğin içinde CHP'lisi, AK Parti'lisi, Bdp'lisi, hiç bir siyasi partiye inanmayan, zengin, işçi ve memurların bulunduğunu belirten Baydemir, şunları söyledi: "Acaba Sarmaşık Derneği, Deniz Feneri ile karıştırılıyor mu diye merak ettim. Vallahi Sarmaşık Derneği'nin Deniz Feneri ile de hiçbir ilgisi, alakası yok. Bizim Sarmaşık Derneği'nin örneğin Deniz Feneri ile ilgimiz ne kadar varsa Kck ile de ilgisi o kadar vardır. Araştırılsın, Deniz Feneri ile hukukumuz neyse diğeriyle de hukukumuz odur. Bütün yaşamım boyunca yaptığım bütün faaliyetler içinde en onur duyduğum, insani olarak gurur duyduğum Sarmaşık Derneği'ne karınca, kararınca sizler kadar olmasa da sunduğum ya da sunmaya çalıştığım katkıdır. Elbette ki sayın Vali, kentin idarecisidir, savcılar yargı erki içerisinde bulunuyor. Ama bu Diyarbakır ile sınırlı bir politika değildir. Bunu görmek lazım. Bu Ankara'da planlanan sürecin ya da politikanın Diyarbakır'a ve kentlere yansımasıdır. Akıl sahibi, vicdan sahibi herkesin bu sürecin karşısında 'dur' demesi ve tekrar akla, vicdana, muhabbete davet etmesi gerektiğine inanıyorum."

ENSARİOĞLU UYGULAMAYA TEPKİ GÖSTERDİ

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu de katılış amacının siyasi bir polemik veya siyasi bir açıklama için olmadığını ifade ederek, Sarmaşık Derneği'ne destek için bir arada olduklarını söyledi. Diyarbakır'ın içinden geçtiği sürecin herkesin malumu olduğunu belirten Ensarioğlu, şöyle konuştu: "Sorumluluk ve vicdan sahibi herkesin yapması gereken birtakım şeyler var. Bu anlamda, bu çerçevede kurulmuş bir derneğin bugüne kadar yaptığı çok değerli çalışmalarla Türkiye'nin içinden geçtiği süreci çok iyi algılamayan, çok iyi okumayan, Türkiye'nin normalleşme sürecine uygun davranmayan kim olursa olsun, gerek siyasetçi, gerekse kamu kurumunda yetki sahibi insanlar, herkes bu süreci çok iyi okumak, algılamak ve bu sürece uygun davranmak durumundadır.

SARMAŞIK DERNEĞİNİN FAİLİYET ALANI

Böylesine değerli bir çalışma yapan Sarmaşık Derneği'nin çalışmaları, oradaki insanların siyasi aidiyetlerine bakılarak değerlendirilemez. Burada gerek Sarmaşık Derneği, gerekse Diyarbakır'da bu anlamda çalışan farklı dernekler de var. Farklı farklı siyasi aidiyetleri olan, o derneklerin mensupları var. ve bizi ilgilendiren bu derneğin çalışmalarıdır, yaptığı değerli, kıymetli işlerdir. Biz bu değerli işlere sahip çıkma adına buradayız. Burada gerek bu derneklerin yaptığı çalışmalar gerekse devletin ilgili sosyal yardımlaşma kurumlarının yaptığı çok değerli çalışmalar var. Herkes kendince üzerine düşeni yapmak durumundadır. Bu anlamda hiçbir derneğe böylesi bir baskıyı doğru bulmuyoruz ve bu anlamda destek için de bugün buradayız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler