Son Dakika! İBB Başkan adayı mal varlığını açıkladı

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, katıldığı bir televizyon kanalında mal varlığını açıkladı.

Son Dakika! İBB Başkan adayı mal varlığını açıkladı

Mal varlığını açıklamada herhangi bir sorunu olmadığını aktaran Kurum, "Ankara'da, İstanbul'da evimiz var. 1 tane arabamız var. Biraz da borcumuz var. Mal varlığımız bu. Ev aldığımız için o eve olan borcumuz var. 2 yıl daha borç ödeyeceğiz." dedi.

EKREM İMAMOĞLU İLE DAVET POLEMİĞİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşadığı davet polemiğine ilişkin konuşan Kurum, "Hep, 'Bir polemik üretebilir miyim?' diye düşünce içerisinde. 5 senedir gördüğümüz tablonun farklı tezahürü. Kurdukları siyasi senaryo işlemedi. Bugün koltuğu boştu, gelmedi. Yeri de ayrılmıştı." ifadesini kullandı.

Kurum, İmamoğlu'nun, 5 yıllık dönemde devletin hiçbir protokolüne uymadığını vurgulayarak, "Yeri gelmiş bakanlara laf yetiştirmiş. Yeri gelmiş milletin iradesiyle seçilmiş Cumhurbaşkanımıza ağza alınmayacak laflar etmiş. Yeri geldi, 'Bizi engellediler, yaptırmadılar' dedi. 'Neyi engelledik?' diye sorulunca cevabı olmayan başkan profili çiziyor.

İstanbul'la ilgili hayali olmadığı için gündemi İstanbul dışına taşıma içinde. Kuyrukta bekleyen yüzlerce, binlerce İstanbullu çile çekiyor. Gençler, geleceğe daha güvenle bakmak istiyor. İBB Başkanı her zamanki gibi törene davet edildim mi, edilmedim mi peşinde." açıklamasında bulundu.

BİNALİ YILDIRIM'LA PROTOKOL KRİZİ Mİ YAŞANDI?

Kurum, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi"nin açılış töreninde eski Başbakan Binali Yıldırım ile aralarında "protokol krizi yaşandı" iddialarının gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, şunları söyledi:

"Samimi bir şekilde Binali ağabeye, 'Sayın Başbakanım, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanına geçin, emeğiniz var, orada olmanız yakışır. Siz soluna geçin.' dedim. O da 'Şimdi ayıp olur, geçmeyeyim' dedi.

Bizde devlet adabı, devlet tecrübesi var. Orada büyüğümüz, başbakanlık yapmış ağabeyimize, 'Siz Cumhurbaşkanımızın yanına geçin' diyorum. O da nezaket gösteriyor, 'Murat Bey, sen İBB adayısın, sen geç' diyor.

O kadar nezaket sahibi bir ağabeyimiz. Gülerek, kriz yaşanır mı? Halk TV, 'protokol krizi var' diye yazdı. CHP'li adayın yürüttüğü bir siyasi senaryo."

ANKETLER SON DURUM

Murat Kurum'un gündeminde yerel seçim anketleri de vardı.

Aday olduktan sonra anket yaptırdıklarını anlatan Kurum, şöyle devam etti:

"İlk ankette 2,5-3 puan gerideydik. Projelerimizi açıkladık. Biz öne geçtik. Bugün 1-1,5 puan öndeyiz. Bunların hazmedemediği bu. Telaşları bundan. Murat Kurum öne geçer. İnsanların sorunlarına yüzünüzü dönerseniz, insanlar da size cevabı verir.

Bunu gördükleri için 'acaba ne yapsak' telaşı içindeler. Biz İstanbul'un sorunlarını çözmek için meydana çıktık. Daha öncesinde de anketler yapıldı. Orada da milletimiz bizi istedi, Sayın Cumhurbaşkanımız da takdir etti ve aday gösterdi."

"METROBÜS SİLİVRİ'YE KADAR GİDECEK"

İstanbul'da yapacakları projeleri de açıklayan Kurum, metrobüs hattının Büyükçekmece'den geçerek Silivri'ye kadar gideceğini söyledi.

Kurum projelerine ilişkin şöyle konuştu;

"En önemli iki gündemim var. Biri deprem biri ulaşım. Bilim insanlarıyla çalışıyorum. Naci hocanın (Prof. Dr. Naci Görür) fikrini aldım. İlgili bakanımızla görüştüm. Teknik arkadaşlarla toplantılar yaptık. Bu projeler hazır. Nisan itibariyle ihalesi yapılabilecek konumda. Şu anda 328 kilometre metro hattını 650 kilometreye çıkaracağız.

İstersen yapılıyor, kaynak da bulunuyor. Yeter ki iste. Şu an Haliç'i sıkıntıya sokan Silahtarağa olmak üzere. Sarıyer'de kapattıkları tüneli açmak üzere, birçok projeyi yapacağız. Yarısı bizden kampanyasını açıkladığımızda dediler ki 'seçim yatırımı'.

Şimdi süreci sayın Cumhurbaşkanımız imzaladı. 2 haftada 10 bin konutun temellerini attık. Tuzla'da ve Eyüpsultan'da. Onun 5 senede yaptığını biz bir programda yaptık."

GENÇLERE VAATLERİ

Kurum gençlere vaatlerini de şöyle sıraladı;

"Gençlerimize 100 bin lira sermaye desteği vereceğiz. Geçen teknoparka gittim 5 milyar yatırım parası almış. Biz bu destekleri vereceğiz ki gençlerimiz iş kursunlar. Lisans sahibi gençlerimizi belirleyeceğiz. Teknoloji, yazılımla, üretimle alakalı. Belirlediğimiz dallara ilişkin ister lise, ister ilkokul mezunu olsun. Kendini o alanda yetiştirmiş mi bakacağız.

100 bin girişimcimize 100 bin lira sermaye desteği vereceğiz. Tam donanımlı ofisler açacağız. Her türlü hizmeti gençlerimiz alacak. Paylaşımlı ofis diyoruz bunlara. İstanbul'un her ilçesinde bu ofisleri kuracağız. Evlenecek gençlerimize 50 bin lira beyaz eşya desteği vereceğiz.

Öğrenci evlerimize 25 metreküp doğalgaz desteği. Üniversite gençlerimize 10 bin lira burs desteği vereceğiz. Toplu ulaşımda öğrencimize yüzde 40 indirim yapacağız. Memleketine gidenlere destek olacağız, öğretmenlere indirimli ulaşım hizmeti vereceğiz. İlkokuldaki çocuklara beslenme desteği vereceğiz. Temizlik giderlerini biz karşılayacağız bütün okullarda. Güvenlik hizmetini biz vereceğiz."

"MERKEZİ BİR TAKSİ UYGULAMASINA GEÇECEĞİZ"

İstanbul'un taksi sorununa da değinen Murat Kurum, merkezi bir taksi uygulamasına geçeceğklerini belirterek şu ayrıntıları verdi:

"Bilimsel verilerle gerçek ihtiyacı belirleyeceğiz. Merkezi taksi sistemiyle birlikte tüm dijital uygulamaları bir merkezde toplayıp ihtiyacı birleştireceğiz. Taksi plakasını artıracağız.

İstanbul'da taksi bir kültür olacak. İstanbul'un taksisi de marka olacak. 81 ile tüm dünyaya örnek olacak. Kılığı, kıyafeti, davranışı, yabancı diliyle. Eğitim vereceğiz.

Hem taksicinin mutlu olacağı hem de İstanbulluların bu hizmeti alacağı uygulamayı İstanbul'a kazandıracağız. Sorunları görmek zorundayız. Taksi problemi var mı var? Sokak hayvanı problemi var mı var?"

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler