SP: 'Bu yönetmelik intihardır'

Saadet Partisi GİK Üyesi ve Diyarbakır il Başkanı Fesih Bozan, hükümetin ‘Kılık Kıyafet Yönetmeliği‘ ile adeta intihar ettiğini savundu.

SP: 'Bu yönetmelik intihardır'

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR- Saadet Partisi GİK Üyesi ve Diyarbakır il Başkanı Fesih Bozan,AK Parti hükümetinin ‘Kılık Kıyafet Yönetmeliği ile başörtüsünün resmen yasaklandığına dikkat çekerek sert eleştirilerde bulundu.

Hükümetin 10 yıl boyunca inançlı kesimi oyaladığını iddia eden Bozan,”Samimi ve iyi niyetli milletimizi oyaladığınızı, bizzat Başbakanın “On yılda memleketin gazını aldık" itirafiyla tescil ettiniz. Aslında son 10 yıla bakıldığında, bu mesajlarla milletin “gazının ustaca alındığı” görülmektedir.. Nerede kaldı başörtüsü için yapılan yürüyüşler, elele zincir oluşturmalar, mitingler ve farklı prostestolar...Gerçekten de, Bir çok müslümanın pasif ve duyarsız bir hale geldiğini üzülerek görüyoruz. Bu konuda Başbakanın başarılı olmuştur, hakkını teslim etmek lazım.” dedi.

                                                           

‘HALK GEREKLİ DERSİ VERECEK’

Bu yönetmeliğin, insanların temel hak ve özgürlüklerini kullanmasına bir katkısı olmadığı gibi, akla-mantığa uyan bir tarafı da bulunmadığını belirten Bozan, Kur’an-ı Kerim dersinde izin verilen başörtüsünün diğer derslerde yasaklanmasının mantığını anlayamadıklarını ifade etti. Bozan,”Biz, inancımızın gereği olan, başörtü ve giyinmeyi sadece okullarda değil, bütün kamu kurum ve kuruluşlarında serbest bırakılmasını istiyoruz. Halkımız, gelecek seçimlerde, dindarlık ve adalet maskesi düşmüş AKP'yi sandığa gömerek, gerekli cezayı vereceğine inanıyoruz. AK Parti bu uygulama ile adeta intihar ettiğini er veya geç anlayacaktır.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz