STK'lar Temayüle katıldı

Sivil toplum temsilcileri, AK Parti Diyarbakır aday adayları için yapılan temayül yoklamasında sandık başına gitti.

STK'lar Temayüle katıldı

AK Parti Genel Merkezinin aldığı karar doğrultusunda Diyarbakır'da sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla temayül yoklaması yapıldı. İl başkanlığına gelen çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi kurulan 4 sandıkta oy kullandı.

>AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar, halkın sesine önem verdikleri için sivil toplum kuruluşlarının da görüşüne başvurduklarını belirterek, "Eğilimine ve siyasal görüşüne bakmaksızın bütün sivil toplum kuruluşlarının hepsini biz davet ettik. Bu kadar büyük bir ilgide beklemiyorduk.  Bu seçim zaferinin de işaretidir. Diyarbakır halkının tümünün görüşünü almak durumundayız" dedi.

>Oy kullanan Diyarbakır ve Değerlerini Koruma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep İdikut, sivil toplum kuruluşlarının eğiliminin belirlenmesinin önemine dikkat çekerek, parti yöneticilerine teşekkür etti.

>İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Yılmaz Cebe, sivil toplum kuruluşlarının görüşünün sorulmasını önemsediklerini belirterek, "Bu güzel çalışmanın neticesinde genç vekillerin meclise girmesi gerekiyor. Yeni anayasa, başkanlık sistemi, çözüm süreci ve paralel yapı ile mücadeleyi ileri götürebilecek vekiller istiyoruz" dedi.

>Diyarbakır Tarihi ve Kültürel Değerleri Koruma ve Tanıtma Derneği Başkanı Eyyüp Karakaş, AK Parti'nin, sivil toplum kuruluşlarına yönelik temayül yoklamasını önemsediklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz