Görüş Bildir

Süreci anlamlı kılar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Nevruz Bayramı'nın bu yıl, olumlu gelişmelerin meydana geldiği, daha iyi bir geleceğe ulaşma yolunda umutların tazelendiği bir dönemde kutlandığını ve bundan memnuniyet duyduğunu belirterek, aşırılıklardan ve ölçüsüzlüklerden kaçınılması konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesinin elzem olduğunu vurguladı.

Süreci anlamlı kılar

Cumhurbaşkanı Gül, yayımladığı mesajında, Nevruz'un birleştirici ve bütünleştirici yönüyle Türk kültüründe özel bir yeri bulunduğuna işaret ederek, Nevruz'u hep birlikte karşılamanın ve kutlamanın mutluluğunun yaşandığını vurguladı.

En eski bayramlardan olan Nevruz'un, özünde taşıdığı değerlerle Türk dünyasında ve geniş bir coğrafyada asırlar boyunca kutlandığına dikkati çeken Gül, bu niteliğiyle Nevruz'un, Asya'dan Balkanlara, Ortadoğu'dan Anadolu'ya kadar büyük bir coğrafyada halkları birbirine bağlayan, yakınlaştıran ve kaynaştıran bir bağ olduğunu ifade etti.

Doğanın canlanmasını, baharın gelişini, bolluğu, bereketi, dostluğu, dayanışmayı simgeleyen Nevruz'un, aynı zamanda barışa ve kardeşliğe yapılan bir çağrı olduğunun altını çizen Gül, mesajını şöyle sürdürdü:

''Nevruz, gerginliklerden uzak bir şekilde, her kesimden insanın katılımıyla, huzur içinde, coşkuyla kutlanması gereken bir bayramdır. Bayramlar, karşılıklı sevgi ve saygının ifade edilmesine, birlik ve beraberliğin pekişmesine vesile olan günlerdir. Farklılıkları ve çeşitlilikleriyle, tüm kültürel değerleriyle bir bütün olduğumuzu hatırlatan Nevruz'u, tarihin süzgecinden geçerek günümüze ulaşan geleneklerine ve ruhuna uygun şekilde yaşatmalıyız.

Nevruz Bayramı bu yıl, olumlu gelişmelerin meydana geldiği, daha iyi bir geleceğe ulaşma yolunda umutların tazelendiği bir dönemde kutlanmaktadır. Bundan da ayrıca memnuniyet duyuyorum. Bu nedenle aşırılıklardan ve ölçüsüzlüklerden kaçınılması konusunda gereken hassasiyetin gösterilmesi elzemdir.

Barış ve huzur ortamını korumanın, kardeşliği, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmenin ve bu yolda samimiyetle gayret göstermenin ülkemizin geleceği adına herkese düşen en önemli sorumluluk olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum.

Şunu bir kez daha ifade etmek isterim ki etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun, bu ülkede herkes asırlardır olduğu gibi bundan sonra da eşitlik, dostluk, saygı ve sevgi hisleri temelinde, kardeşçe yaşamaya devam edecektir. Tarih boyunca itinayla koruduğumuz birlik ve beraberliğimiz, kardeşliğimiz, milletimizi her daim güçlü kılacaktır.''

-''Sorunlar karşısında kalıcı çare ve çözümler''-

Milletin asli, değerli ve ayrılmaz unsurlarını oluşturan farklılıkların ve çeşitliliklerin ülkenin zenginliği olarak görüldüğünü, herkesin farklılığına saygı gösterme anlayışıyla, Türkiye'nin daha da gelişmesi için çabaların sürdürüldüğünü ifade eden Gül, mesajını şöyle sonlandırdı:

''Türkiye sorunlarını kendi iradesiyle, demokrasi ve hukuk içerisinde kalarak, en ileri ülkelerin standartlarını hayata geçirerek çözecektir.

Bu vesileyle, sorunlar karşısında kalıcı çareler ve çözümler üreterek, büyük bir özgüvenle mutlu, huzurlu, müreffeh yarınları hep birlikte kucaklayacağımıza olan inancımı ifade etmek istiyorum.

Bütün vatandaşlarımın, bu ortak coşkuyu Anadolu'nun her köşesinde olduğu gibi birçok başka ülkede de bizlerle paylaşan tüm halkların Nevruz Bayramı'nı kutluyorum. Nevruz'un huzur, barış ve mutluluğun egemen olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasını, bu müstesna bayramın özündeki değerlerin tüm toplumumuzu kuşatmasını diliyorum.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi