Görüş Bildir

'Tandoğan'da provokasyon yapılacak'

Gürsel Tekin, 'Tandoğan'da düzenleyecekleri mitingde belli grupların provokasyon yapacağı' yönünde bilgi aldıklarını belirtti.

'Tandoğan'da provokasyon yapılacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Tandoğan'da düzenleyecekleri mitingde belli grupların provokasyon yapacağı'' yönünde bilgi aldıklarını kaydederek, ''Burada uyarmak istiyoruz. Eğer böyle bir provokasyon olursa bu provokasyonu yaratanları da biliyoruz. Yarın kamuoyuyla da paylaşırız'' dedi.

Tekin, ÇGD Ödül Töreni'nden ayrılışı sırasında yaptığı açıklamada, bugün akşam üzeri ''Yarın, belli grupların provokasyon yapacağı'' yönünde bir bilgi aldıklarını ve bu konuda önlem almalarının istendiğini belirtti.

''Yarınki mitingi, bir CHP mitinginin ötesinde toplumsal bir duyarlılık içerisinde her vatandaşın gelebileceği bir miting haline sokmak istediklerini'' ifade eden Gürsel, ''Bunu yaparken de özellikle CHP bayrağı ile değil, herkes Türk bayrağı ile gelsin. Umut ediyorum, bu provokasyon olmaz. Burada uyarmak istiyoruz. Eğer böyle bir provokasyon olursa bu provokasyonu yaratanları da biliyoruz. Yarın kamuoyuyla da paylaşırız'' diye konuştu.

Kendilerine bilginin nereden geldiği sorusuna ''Onu söylemeyeyim şu anda'' diye yanıt veren, ''Yarın olası bir provokasyon olursa bunun sorumlularının kim olacağını burada uyarmak istiyorum'' ifadesini kullandı.

Mitingde, hangi temaların, hangi sloganların kullanılacağının özellikle altını çizdiklerini belirten Tekin, ''Ama onun dışında belli şeyler gelirse oradaki yaratılacak provokasyonun sorumlusu olurlar. Onu da buradan dikkatinizi çekmek istiyorum'' dedi.

Tekin, bir soruya da gerekli bütün önlemleri aldıklarını belirterek, ''Ama tabii bizden ziyade devletin de alması gerekiyor'' yanıtını verdi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi