Tatar, Erdoğan-Zana görüşmesini değerlendirdi

Şırnak Ziraat Odası Başkanı Cengizhan Tatar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Leyla Zana'nın görüşmesini değerlendirerek, bu görüşmenin bölgenin kalkınmasına büyük destek sağlayacağını söyledi.

Tatar, Erdoğan-Zana görüşmesini değerlendirdi

1980 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin hayvancılıkla komşu ülkelerin dahi ihtiyaçlarını karşılandığını söyleyen Şırnak Ziraat Odası Başkanı Cengizhan Tatar, terör olaylarının hayvancılık başta olmak üzere bölgedeki her şeye zarar verdiğini dile getirdi. 80'li yıllardan sonra meydana gelen terör olaylarının tüm ülkeyi olumsuz etkilediğini ifade eden Tatar, bunun en fazla kırsal alanlarda tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşları vurduğunu açıkladı.

ZANA GÖRÜŞMESİ

Tatar, "Bu olaylar bizim bölgemizdeki hayvancılığı, tarımı çok fazla etkiledi. Köylü ve çiftçi kesimi terör nedeniyle şehirlerde sıkışmış, fakirleşmiştir, terör en fazla köylüyü vurmuştur. Köyler boşaltıldıktan sonra hayvancılık ve tarım alt safhalara geriledi. Tarım ve hayvancılık yolunun açılması ve bu terörün bir şekilde bitmesi şart. Son dönemlerde olumlu gelişmeler var. Bu meselelerin çözüm adresi TBMM'dir. Hepimiz kardeşiz, hepimiz bu topraklarda doğduk, büyüdük. Bu sorunun çözüm adresi TBMM'dir. Ben Leyla Zana'yı tebrik ediyorum. Başbakan ve Leyla Zana'nın bu konuda ilk adımı attıklarını düşünüyorum. İnşallah kısa bir süre içerisinde başka adımlar da atılır ve bu terör meselesi çözülür. Çünkü terör meselesi çözülmediği sürece tarım ve hayvancılık başta olmak üzere her konuda sıkıntı çekeriz, çekmeye de devam ederiz" dedi.

Güven ortamı ile huzurun geleceğini ve insanların rahatlıkla üretim yapabileceğini belirten Tatar, temennilerinin bu sorunun TBMM çatısı altında atılacak adımlarla çözüme kavuşturulması olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz