Tekin: "Parlamentoda demokrasi işlemiyor"

Parlamentoda Sayın Başbakan'ın çizmiş olduğu kadar demokrasi işliyor

Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ''Parlamentoda demokrasi işlemiyor, Parlamentoda Sayın Başbakan'ın çizmiş olduğu kadar demokrasi işliyor'' dedi.

Tekin, CHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı'nın Genel Maden İşçileri Sendikası Salonu'ndaki kongresinde, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), Anayasa Mahkemesi düzeyinde bir kurum olduğunu belirterek, ''YSK, tutuklu milletvekillerinin mazbatalarını vermiş, bunları milletvekili olarak kabul etmiştir. Niye şimdi parlamento da değiller? Hangi hukuki gerekçelerle parlamentoya gelmelerini engelliyorsunuz?'' diye konuştu.

Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunun komisyonda müzakere edilmediğini savunan Tekin, şöyle konuştu:

''Parlamentoda 'neye rey veriyorum' diye bilen milletvekili sayısı 50'yi geçmez. Parlamentoda demokrasi işlemiyor, parlamentoda Sayın Başbakan'ın çizmiş olduğu kadar demokrasi işliyor. Böyle bir süreçte CHP'ye çok önemli görevler düşüyor. AKP iktidarının Türkiye'yi getirmiş olduğu noktayı, özellikle geçmiş yıllarda fark edemeyenler, şimdi aşama aşama fark eder duruma geldi. Dış politikada da neredeyse kimlerle savaşacağımız belli olmayan sürece girdik. Sayın Başbakan nereye gittiyse döndükten sonra o ülkenin akıbeti hiç iyi olmadı. Şimdi İran'a gitti, Allah İran'ı da korusun, başına ne gelir belli değil.

Sayın Başbakan, sözde 28 Şubat ile hesaplaşacağım diye Türkiye'nin en temel sorunu olan eğitim sorununu öyle bir hale getirdi ki Allah bizi Sayın Başbakan'ın getirdiği belalardan korusun.''

Yargı dahil olmak üzere devletin bütün kurumlarının itibarsız hale geldiğini öne süren Tekin, şöyle devam etti:

''Yaşamış olduğumuz çok ciddi sıkıntılar var, eskiden bir sloganımız vardı, 'zam, zulüm, zindan', işte 'zam, zulüm, zindan, AKP'. Dün tonlarca zam geldi, hangi yurttaşımızın haberi var. Yüzde 18 zam geliyor, geriye dönüp baktığınızda yüzde 3 zamları manşetlerinize taşıyordunuz. Yüzde 18 zamları gizlemişler, korkmayın. Bunların zamlarına, zulümlerine ve işkencelerine karşı Anadolu'nun dört bir yanında CHP'lilere çok önemli görevler düşüyor.''

Kongre öncesinde, Tekin'in yanındaki koltuğa bir CHP üyesinin oturması nedeniyle CHP İl Başkanı Tümer Peker ayakta kaldı. CHP üyesinin kalkmak istememesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Peker, başka bir koltuğa otururken, CHP üyesinin bir süre sonra salonu terk etmesiyle sorun çözüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz