'Teröre rağmen Türkiye büyüyor'

Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Türkiye'nin terörle mücadele ederken diğer yandan da ekonomik anlamda büyümeye devam ettiğini söyledi.

'Teröre rağmen Türkiye büyüyor'
Mersin Valiliği'nde açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Elvan, teröre rağmen Türkiye'nin büyümeyi sürdürdüğüne dikkat çekti. Türkiye'nin etrafında ateş çemberi olmasına rağmen, teröre karşı ciddi bir mücadele içinde olunmasına rağmen Türkiye'nin büyümeye, güçlenmeye ve kalkınmaya devam ettiğini vurgulayan Elvan, "Hükümetimiz bir reform hükümetidir. Hızla ve kararlılıkla reformlarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Türkiye 2015 yılında yüzde 5 büyüdü. Rusya yüzde 4 küçüldü, Brezilya küçüldü, Avrupa'daki ülkelerin büyümesi neredeyse yüzde sıfır mertebesinde. Çok küçük bir büyüme söz konusu. İstihdama baktığınızda ciddi işsizlikle ilgili sıkıntılar yaşandığını görüyoruz. Ama Türkiye istikrar adası olmaya devam ediyor. Bir taraftan reformları gerçekleştiriyoruz, diğer taraftan da terörle mücadeleye devam ediyoruz. Milletimizin beklentisi neyse yerine getiriyoruz" dedi.
Çukurova Bölgesel Havalimanı konusunda Yüksek Planlama Kurulu'nun karar aldığı müjdesini veren Elvan, 7 Nisan'da ihale tarihinin açıklanacağını ve yapım sürecinin fiili olarak başladığını söyledi.
MERSİN'E 37 MÜJDEYLE GELDİK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise, Mersin'e 311 milyon liralık 37 müjdeyle geldiklerini dile getirerek, "Böylece 1.5 yılda verdiğimiz müjde sayısı 95'e çıkıyor. Toplam değeri 2.5 milyar lira. Mersin Mersin olalı bu kadar yatırımı hükümetimiz döneminde gördü. Eski Türkiye'de Mersin adeta unutulmuş bir kentti. Bugün açıkladığımız 37 müjdenin 23'ü Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait. İnşallah DSİ burada destan yazacak. 8 tanesi orman Genel Müdürlüğü'ne ait. 4 tanesi Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne ait. 2 tanesi de Meteoroloji Genel Müdürlüğünün" diye konuştu.DHA

Kaynak: DHA