Tuğluk, Öcalan'ın Kürtlerin siyasi iradesi olarak tanınmasını istedi

Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Kürt halkının siyasi iradesi olarak tanınması gerektiğini savundu.

Tuğluk, Öcalan'ın Kürtlerin siyasi iradesi olarak tanınmasını istedi

Kürt sorunun çözümü için Öcalan'la görüşülmesi gerektiğini söyleyen Tuğluk, Öcalan'ın Türk ve Kürt kardeşliğinin güvencesi olduğunu öne sürdü.

BDP Van İl Başkanlığı Kadın Meclisi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle miting düzenlendi. İtfaiye Meydanı'ndaki mitinge Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Bostaniçi beldesi Belediye Başkanı Nezahat Ergüneş çoğunluğunu kadınların oluşturduğu bir grup vatandaş katıldı. Kadınlar ellerinde Öcalan posterleri taşırken, sık sık slogan attı.

Mitingde konuşan Tuğluk, katılımcıların Kadınlar Günü'nü kutlayarak başladığı konuşmasında, Kürt kadınlarının artık saygı duyulan kadınlar arasında yer aldığını söyledi. Bunun gurur verici olduğunu belirten Tuğluk, partilerinde kadınların yerinin oldukça önemli olduğunu aktardı.

Annelere seslenen Tuğluk, “Biliyorum 30 yıllık savaşın bedelini sizler ödediniz. Çok acı çektiniz ve hep 'barış' dediniz. 'İnsanlar ölmesin, başka insanların anaları ağlamasın' dediniz. Ben sizlerin bu onurlu duruşunuz önünde saygıyla eğiliyorum. Biz, barış kardeşlik, özgürlük istiyoruz. Bu topraklar vatanımız. Burada özgürce yaşamak istiyoruz, fazla bir şey istemiyoruz. Biz halkız ve haklarımızı istiyoruz. Fakat karşımızdaki devlet, iktidar bizim taleplerimizi kabul etmiyor. Kürt halkı kimliğini istiyor diye ona bedel ödetiyor.” ifadelerini kullandı.

Van’da yaşanan depremlere de değinen Tuğluk, depremde halkların kardeşliğinin kazandığını belirtti. Kürt sorunun sadece diyalogla çözüleceğini ifade eden Tuğluk, bu sorunun mevcut haliyle sürdürülemeyeceğini söyledi. Tuğluk, Öcalan'ın Kürt halkının siyasi iradesi olarak tanınması gerektiğini savundu. Kürt sorunun çözümü için Öcalan'la görüşülmesi gerektiğini savunan Tuğluk, Öcalan'ın Türk ve Kürt kardeşliğinin güvencesi olduğunu ileri sürdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz