Tuncer: 'Kadına yönelik şiddetin her geçen gün artarak devam ediyor'

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, kadına yönelik şiddetin her geçen gün artarak devam ettiğini söyledi.

Tuncer: 'Kadına yönelik şiddetin her geçen gün artarak devam ediyor'

Tuncel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de kadına şiddet ve kadın erkek eşitliği bakımından hala sorunlar yaşandığını belirtti.

Yürütülen mücadeleler ardından yasal olarak bir çok düzenleme yapılması rağmen kadına yönelik şiddetin her geçen gün artarak devam ettiğini ifade eden Tuncel, sadece yasal düzenleme yapmanın yeterli olmadığını dile getirdi.

Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınların oranının yüzde 39 olduğunu; kadın sığınma evlerine gelen kadınların da yüzde 37,5'inin öldürüldüğünü ifade eden Tuncel, ''Demek ki devlet bu kadınları koruyamıyor'' diye konuştu.

Tuncel, bir soru üzerine, BDP ve DTK eş başkanlarının Abdullah Öcalan ile görüşme taleplerinin önceden beri bulunduğunu ifade ederek, Adalet Bakanlığı'nın bu konuyu olumlu değerlendirmesini umduklarını kaydetti.

TBMM Genel Kurulu'nda, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin tartışmalarına ilişkin bir soru üzerine de Tuncel, ''Muhalefetteki birini eleştirirken politik olarak değil başka yollara başvurulması doğru değil. İki tarafın yaklaşımı da problemliydi. Umarım bundan sonra böyle görüntüler yaşanmaz'' diye konuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler