Türkiye bu ilçeyi konuşuyor! 11 muhtar değişti

31 Mart yerel seçimleri kapsamında Didim’de 16 mahalle muhtarı da belirlendi. Buna göre Didim’in en büyük mahalleleri olan Efeler Mahallesinde Muhtar Mehmet Emin Öztürk açık farkla kazanırken, ikinci en büyük mahalle olan Yeni mahallede Şaban Tokmak ise 40 yıldır sürdürdüğü muhtarlığı bir kez daha kazandı. Didim’de ise 16 mahallenin 11’in de değişim yaşanırken, tek kadın muhtar olarak Cumhuriyet Mahallesi’ni kadın adayın kazandığı belirlendi.

Türkiye bu ilçeyi konuşuyor! 11 muhtar değişti

31 Mart yerel seçimleri kapsamında Didim’de 16 mahalle muhtarı da belirlendi. Buna göre Didim’in en büyük mahalleleri olan Efeler Mahallesinde Muhtar Mehmet Emin Öztürk açık farkla kazanırken, ikinci en büyük mahalle olan Yeni mahallede Şaban Tokmak ise 40 yıldır sürdürdüğü muhtarlığı bir kez daha kazandı. Didim’de ise 16 mahallenin 11’in de değişim yaşanırken, tek kadın muhtar olarak Cumhuriyet Mahallesi’ni kadın aday kazandı.
31 Mart mahalli idareler seçimi kapsamında Didim’deki seçmenler mahalle muhtarlarını da belirledi. Buna göre ilçedeki 16 mahalle muhtarının bazılarında değişim yaşandı. İlçenin en büyük mahalleleri olan Efeler Mahallesinde Muhtar Mehmet Emin Öztürk açık farkla kazanırken, ikinci en büyük mahalle olan Yeni mahallede Şaban Tokmak ise 40 yıldır sürdürdüğü muhtarlığı bir kez daha kazandı. Cumhuriyet mahallesinde yeni muhtar kadın aday Özlem Dinçsoy seçildi. Altınkum mahallesinde ise mevcut muhtar Mustafa Tıkkın, Mavişehir mahallesinde mevcut muhtar Ramazan Öksem seçilirken Mersindere de ise İlker Demirhoca yarışı önde kapadı. Akbük’te ise mevcut muhtar Mehmet Çamlı yeniden kazanırken, Rahmet muhtar Bahri Aşık’ın ölümünün ardından aday bolluğunun yaşandığı Hisar Mahallesinde ise Muhtarlığı Ercan Kahraman kazandı. Akyeniköy’de ise genç muhtar Ahmet Akyol, mevcut muhtarı geride bırakarak seçimi kazanırken, Çamlık mahallesinde ise Naki Alkoç yeni muhtar seçildi. Balat mahallesinde ise Mahir Başer mevcut muhtarı geride bırakarak yeni muhtar seçildi. Fevzi paşa da ise eski muhtarlardan Ali Osman Çolak, koltuğunu tekrar geri alarak yeniden muhtar seçildi. Denizköy’de değişim diyerek muhtarlığı Nurettin Yılmaz kazanırken, bir değişim de Yalıköy’de yaşandı. Yalıköy muhtarlığını ise İbrahim Engil kazandı. Batıköy mahallesinde ise Mustafa Partal yeni muhtar seçilirken Akköy’de ise mevcut muhtar aday olmamasının ardından muhtar adaylarından Birol Bıçakçı mahallenin yeni muhtarı oldu.

Kaynak: İHA