TÜSİAD: 'Dokunulmazlıkların kaldırılması fayda sağlamaz'

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Parlamento İşleri Komisyon Başkanı Haluk Dinçer, ''Biz dokunulmazlıkların kaldırılmasının Türkiye'nin önündeki büyük sorunları aşmada fayda sağlamayacağı düşüncesindeyiz'' dedi.

TÜSİAD: 'Dokunulmazlıkların kaldırılması fayda sağlamaz'

Dinçer başkanlığındaki TÜSİAD Parlamento İşleri Komisyon üyeleri, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, BDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ve TBMM Dış İşleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır'ı ziyaret etti.

Görüşmeleri sonrasında AA muhabirine açıklamada bulunan Dinçer, komisyon olarak Türkiye'de demokratikleşmenin derinleşmesi, Türkiye'deki siyasi reform, yargı reformu, kamu yönetimi, kamu alımları, devlette etik gibi konularda TÜSİAD'ın görüşlerini oluşturmaya yönelik çalışmalar yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Dinçer, son 1,5 yıllık dönemde Meclis'e ziyaretlerde temel konularının Anayasa çalışmaları olduğunu belirterek, hem Anayasa ile ilgili görüşlerini paylaşmak, hem de Meclis'teki gelişmeleri izlemek amacıyla görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Sürecin olumlu geliştiğini gördüklerinin altını çizen Dİnçer, ''Ümit ediyoruz ki, 2013 Türkiye için 'yeni bir Anayasa' yılı olacak''dedi.

Dinçer, Anayasa konusunda çok çalışma yaptıklarını  belirterek, Türkiye'de en çok tartışılan konularda bir sentez aramaya çalıştıklarını, siyasi partileri diyaloğa çağıran, kırmızı çizgilerinden mümkün olduğunca uzaklaşmalarını isteyen bir duruş sergilediklerini vurguladı.

Haluk Dinçer, Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk ile 9 BDP'li milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik tezkereye ilişkin bir soru üzerine de ''Biz bu dokunulmazlıkların kaldırılmasının Türkiye'nin önündeki büyük sorunları aşmada fayda sağlamayacağı düşüncesindeyiz. Şu aşamada bir zorluk yaratacağı düşüncesindeyiz'' diye konuştu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler