Ümit Özdağ MHP liderliğine göz dikip adaylığını koydu!

Milliyetçi Hareket Partisi MHP meclis üyesi Ümit Özdağ Milliyetçi Hareket Partisi MHP Genel Başkanlığına adaylığını koydu. BMM'de MHP'yi geçtiğiiz haftalarda olağanüstü toplantıya çağırmıştı

Ümit Özdağ MHP liderliğine göz dikip adaylığını koydu!

Milliyetçi Hareket Partisi MHP meclis üyesi Ümit Özdağ Milliyetçi Hareket Partisi MHP Genel Başkanlığına adaylığını koydu. BMM'de MHP'yi geçtiğiiz haftalarda olağanüstü toplantıya çağırmıştı

RADİKAL - Milliyetçi Hareket Partisi MHPMilletvekili Ümit Özdağ, Başkent Ankara ve başka büyük şehirlerde alışveriş merkezi AVM'lerde yeterince emniyet önlemi alınmadığını belirterek "5188 sayılı hususi emniyet hizmetlerine ilave madde ekleyerek polis ve jandarmaya alışveriş merkezi AVM içindeki emniyet tedbirleriyle ilgili yaptırım içeren  bir yetki verme düzenlemesini hızla gerçekleştirmesi gerekiyor" dedi. Özdağ, bir sual üzerine Milliyetçi Hareket Partisi MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayacağını söyledi.

 Milliyetçi Hareket Partisi MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında terör saldırılarının hedefinde olduğu Başkent Ankara'daki alışveriş merkezi AVM'lerde mühim bir emniyet zafiyeti olduğunu bildirdi. alışveriş merkezi AVM'lerin bazılarında X-ray cihazı olduğunu bazılarında bu cihazın bulunmadığını, deneyimsiz emniyet görevlilerinin ellerindeki detektörlerle kişileri denetim eder gibi yaptığını söyleyen Ümit Özdağ, "Hiç kendinize sordunuz mu ne sebepten tüm Başkent Ankara gibi ağır terörizm saldırısı altında olan ve alışveriş merkezi AVM'lerinde saldırıya uğrayacağını söylenilen kentte evvel eşyaların geçirileveği X-ray, sizi denetim eden metal dedektör ve emniyet görevlileri yok. Bu konuda Başkent Ankara Emniyet Müdürlüğüyle görüştüm. Bana verilen bilgi polisin veya jandarmanın alışveriş merkezi AVM'lerin içindeki emniyet önlemleriyle ilgili herhangi bir yaptırım gücü yok. Başkent Ankara'nın en büyük alışveriş merkezi AVM'lerinden birinin müdürü içerdeki esnafın 'Bir X-ray  cihazı alalım, kameralarla donatalım' önerisine 'Boş verin birisi kafasına takarsa zaten burayı bombalar. Çok pahalı x -ray cihazları' diye karşılık verdiğini öğrendim. alışveriş merkezi AVM'lere her gün binlerce şahıs giriyor. Bir günde kazanılan parayla o emniyet sistemi ve cihazları almak mümkünken bundan kaçının hedef olduğu yeri korumamakta ısrar eden alışveriş merkezi AVM yönetimleri kendi müşterilerine Ankaralılara karşı suç işliyor. Aynı husus başka şehirler  içinde geçerli. 5188 sayılı hususi emniyet hizmetlerine ilave madde ekleyerek polis ve jandarmaya alışveriş merkezi AVM içindeki emniyet tedbirleriyle ilgili yaptırım içeren  bir yetki verme düzenlemesini hızla gerçekleştirmesi gerekiyor. Bunu zaman kaybetmeden yapmak lazım.  Başkent Ankara, İzmir, İstanbul ağır hücum altındalar. Önümüzdeki dönemde terör saldırılarının artacağına dair bilgiler mevcut. Devlet, polis, jandarma gereken önemleri almalı. Sivil cemiyet da kendisinin korumak ve devlet güçlerine yardımcı olmak için gereken önlemleri almak durumunda olmalıdır" diye konuştu.

GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLACAĞINI DOĞRULADI

Ümit Özdağ, bir gazetecinin 'Bazı basın- yayın organlarında Genel Başkanlığa namzet olacağını yönünde haberler mevcut. Doğruluk payı mevcut mı?'sorusuna "Vardır. Basında okuduğunuz şeyin doru olduğunu düşünüyorum" diye cevap verdi. Ümit Özdağ kısa bir süre evvel Devlet MHP Lideri Bahçeli 'ye olağanüstü kurultayı toplama çağrısı yapıp Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmişti. (ajanslar)

Kaynak: Diyarbakır Söz