Görüş Bildir

"Ümmet birlik olup özüne dönmelidir"

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Birlik olup özümüze dönersek dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara da ümit haline gelebiliriz." dedi.

HÜDA PAR’ın desteklediği Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ergani'de katıldığı iftar programında birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İslam ümmetinin geçirdiği zor dönemi hatırlatan Yapıcıoğlu, "Hedefimiz yaşananlardan dersler çıkararak kendi birliğimizi muhafaza etmek ve kendi aramızdaki sorunları kavga etmeden çözmeye çalışmak olmalı."dedi.

"Eğer biz bir olabilirsek dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara da ümit haline gelebileceğiz. Kurtulmak için önce özümüze dönmeliyiz." diyen Yapıcıoğlu, zor bir dönemden geçildiğine dikkat çekerek ümmetin yaşananlardan ders çıkarıp, birlik olup özüne dönmesi gerektiğini vurguladı.

Ramazan ayı ile birlikte bir seçim havasının da yaşandığını ifade eden Yapıcıoğlu, gittikleri her yerde Ramazan ayının manevi ikliminin seçim atmosferini bastırmış olarak gördüklerini söyledi. Yapıcıoğlu konuşmasına şu ifadelerle devam etti:

"İyi ki de öyle olmuş. Ramazan’ın hürmetine, sürekli şikâyet ettiğimiz siyaset üslubu biraz daha düzgün devam ediyor. Temennimiz bu sürecin böyle devam etmesi, kazasız-belasız, kavgasız-gürültüsüz bir seçim dönemi olması ve sonuçlarının da bütün memleket için hayırlı olmasıdır."

"İç savaşlar nedeniyle insanlar ekmeğe suya ulaşamıyor"

Dünyanın farklı yerlerinde emperyalistlerin çıkarına hizmet eden iç savaşların neden olduğu açlığa dikkat çeken Yapıcıoğlu, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

"Şu anda bir iftar programındayız. Daha önceki iftar programlarında sıklıkla dile getirdiğim bir husus var. Burada bir kez daha söyleyeyim. Şu sofranın başında iftar saatini bekleyen müminler imsak saatinden beri yemeden-içmeden kendilerini alıkoydular. Allah rızası için aç kaldılar, susuz kaldılar, bedensel ihtiyaçlarını bu anlamda ertelediler. Fakat şunu unutmayalım ki; dünyanın bazı bölgelerinde Ramazan ayı dışında da yiyecek ve içecek bulamayan kardeşlerimiz var. Dünyanın bazı bölgelerinde emperyalistlerin çıkarı öyle gerektirdiği için karışıklar, iç savaşlar çıkarılmış o savaşın çıkmasında hiçbir dahli ve suçu olmayan masumlar acısını çekiyorlar. Vekaleten savaşlar yürüyor. Bu savaşlardan dolayı insanlar ekmeğe suya ulaşamıyor. İnsanlar işlerini, mallarını mülklerini kaybetmişler. Hatta memleketlerini terk edip, uzak diyarlara göç etmek zorunda kalmışlar. Kendi memleketlerinde saygın bir birey iken yabancı memleketlerde dilenme durumuna düştüler. Onların bu durumundan bizim ders çıkarmamız lazım."

"İç çatışmalardan dolayı İslam ümmeti güçten düştü"

Savaşların kötü olduğunu ve İslam ümmetini güçten düşürdüğünü belirten Yapıcıoğlu, "Allah mecbur etmesin savaş iyi bir şey değildir. Hele hele böyle saçma sapan amaçlarla yapılan savaşlar. Bunların en kötüsü de iç savaşlar. Aynı memlekette yaşayan, aynı dili konuşan, aynı kıbleye yönelen insanlar birbirine düşürülmüş durumda. Rabbim o duruma düşmekten bizleri muhafaza etsin. Bir milyar 700 milyonluk İslam alemi kendi iç çatışmalarında dolayı güçten düşmüş, 7-8 milyon nüfusu olan siyonistler adeta onlarla oynuyor. İşte bütün bunları görüp bunlardan dersler çıkararak kendi birliğimizi muhafaza etmek ve kendi aramızdaki sorunları kavga etmeden çözmeye çalışmak gerekir. Eğer biz bir olabilirsek dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara da ümit haline gelebileceğiz. Kurtulmak için önce özümüze dönmeliyiz. Rabbim özümüze döndüğümüz zamanı yakın kılsın.”dedi.

Yapıcıoğlu, iftar programının ardından ilçedeki iş adamlarıyla bir araya gelerek sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi