Umut Oran: Türkiye'nin son 10 yılı çok kötü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Türkiye'nin son 10 yılını çok kötü bir şekilde geçirdiğini savundu.

Umut Oran: Türkiye'nin son 10 yılı çok kötü

Partisinin Turgutlu ilçe örgütünce Hasan Ferdi Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Uğur Mumcu;yu Anma Gecesi''ne katılan Oran, burada yaptığı konuşmada, Mevlid kandili olan bu gecenin Müslüman alemi ve inananlar açısından büyük bir gün olduğunu söyledi. Oran, ''Peygamberimizin doğum günündeyiz. Bugün kalbimize barış ve sevgi diliyorum. Savaş olmasın barış olsun'' dedi.

Gazeteci yazar Uğur Mumcu'yu katledilişinin 20. yılında andıklarını anımsatan Oran, 20 yıldır onu unutmayan ve unutmayanlara teşekkür etti.

Oran, şöyle konuştu:                            

''Anma gecesi, tabii ki üzgünüz. 20 yıl öncesinden çok farklı bir noktada değiliz. Daha da kötü bir noktadayız. 20 yıl öncesinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz ve özlediğimiz iki kavram var. 2012 yılına baktığımız zaman adalet ve demokrasi açısından çok zor bir yıl geçirdik. Bütün dünya istatistiklerine baktığımız zaman insan hakları konusunda, temel hak ve özgürlükler konusunda, medya özgürlüğü konusunda, hukukun ve yargının bağımsızlığı konusunda gerçekten Türkiye çok kötü bir şekilde son 10 yılı geçirmiştir. Bir şeyler iyi gideceğine bir şeyler hep kötü gitti. 2012 ise en kötü yıl olarak geçmişte kaldı. Sadece adalet ve demokrasi olarak değil ekonomi olarak da geçen sene bireyler arasındaki fark oldukça açıldı. Dış politikada iyi bir yıl geçirmedik. Özellikle Suriye ve yaşanan gelişmeler.

Özellikle Ortadoğu ülkelerinde yaşananlar, Kafkaslarda yaşananlar, Avrupa'da yaşananlarla çok zor bir yıl oldu. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden terörde gelinen noktada başarısız ve acılar dolu bir yıl geçirdik. Önümüzde şimdi yeni bir yıl var. 2013 yılının her şeyden önce hepimize barış ve huzur getirmesini diliyorum. Türkiye'yi tekrar umudun ülkesi yapma konusunda hepimize büyük sorumluluk düşüyor.''

Oran, daha sonra, CHP Turgutlu ilçe örgütüne geçerek, partililerle basına kapalı toplantı yaptı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz