Valilik'ten Selahattin Demirtaş'a: Takdir Seçim Kurulu'nundur

Bugün öğlen saatlerinde Twitter’dan açıklama yapıp İstanbul Kazlıçeşme mitinginin iptal edilmediğini ve sorunun çözüldüğünü vurgulayan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Valilikten yanıt geldi. İstanbul Valiliği takdir İlçe Seçim Kurulu’nundur dedi.

Valilik'ten Selahattin Demirtaş'a: Takdir Seçim Kurulu'nundur

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kazlıçeşme mitingiyle ilgili sorunun çözüldüğünü ve mitingin yapılacağını söyledi. Daha önce mitinge izin verilmeyeceğini yazılı olarak açıklayan İstanbul Valiliği, bugün ise 28 Mayıs tarihinden sonra yapılacak mitinglerde takdirin İlçe Seçim Kurulu'nda olduğunu belirtti.

DHA’nın haberine göre; HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından ''İstanbul Kazlıçeşme'de 30 Mayıs'ta yapacağımız mitinge dair sorun çözüldü. Aynı gün saat 15:00'da Kazlıçeşme'de olacağız'' diye yazdı.

VALİLİK: TAKDİR İLÇE SEÇİM KURULU'NDA

İstanbul Valiliği ise açıklama yaptı ve; “28 Mayıs 2015 tarihinden itibaren seçimlere kadar  her türlü açık hava toplantılarına izin verme ya da vermeme yetkisi ve takdiri tamamen İlçe Seçim Kurullarına aittir” ifadelerini kullandı.

HDP'DEN AÇIKLAMA                                            

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, hukuken ve pratik olarak bir sorun olmadığını belirterek, Cumartesi günü Kazlıçeşme’de miting yapacaklarını söyledi. Beyoğlu’ndaki HDP İl Binasında yapılan basın açıklamasına İstanbul il eş başkanları Cesim Soylu, Ayşe Erdem ve yöneticiler Suat Çorlu ve Sema Anıl katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz