Vatan Partili Gültekin: İşçi hareketi, meclisteki partilere şok yaşatacak

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, otomobil fabrikalarında iş bırakan işçilerin meclisteki partilere seçimlerde şok yaşatacağını savundu.

Vatan Partili Gültekin: İşçi hareketi, meclisteki partilere şok yaşatacak

Vatan Partisi Gaziantep İl Başkanlığı tarafından Antep Evi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili adayı Mehmet Bedri Gültekin, partisinin seçimlerde barajı aşacağını söyledi. Kocaeli ve Bursa’daki otomobil fabrikalarında çalışan ve eylemde olan işçilerin seçimlerde meclisteki partilere şok yaşatacağını savunan Gültekin, şunları söyledi:
"Kimin iktidara geleceğinin belli olmadığı 7 Haziran seçimlerinde, AK Parti’nin tek başına iktidar olamayacağı ve bir koalisyon hükümeti kurulacağı yönünde yaygın bir beklenti var. Şu an mecliste bulunan ve seçime giren partilerin hepsi açısından 7 Haziran’da koalisyon ortağı olma ihtimali söz konusudur. Mecliste olan partilerin çeşitli vaatleri göz önüne alındığında işçilerin, seçimleri beklemeden şalterleri indirip iş bırakmasının, işçilerin bu seçimlerden ve meclisteki partilerden bir şey beklemediği anlamına gelmektedir. Bu ülkede Kocaeli’ndeki işçilerin direnişiyle başlayan işçi hareketi, Türkiye’nin bugünkü noktaya gelmesinden sorumlu olan meclisteki partilere bir şok yaşatacak ve 8 Haziran günü meclisteki partilerin hiç ummadıkları bir gelişmeyle karşılaşacaklar."

Kaynak: DHA