(Video) AK Parti 30 ilde yeniden anket yapacak

AK Parti’de isimler üzerindeki çalışmalar da devam ediyor. İki isim arasında kalınan aralarında büyükşehirlerin de olduğu 30 ilde yeniden anket çalışması yapılacak.

(Video) AK Parti 30 ilde yeniden anket yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın pazar günü açıklanacağını belirtti.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için siyasi partiler seçim çalışmalarını hızlandırdı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan da yaklaşık 3 haftadır Genel Merkez’de aday listeleri üzerinde çalışıyor. Erdoğan dün de Genel Merkez’de üst kurul ile toplantılarına devam etti.

7 ve 15 Ocak’ta adaylarını açıklayacak olan AK Parti’de isimler üzerindeki çalışmalar da devam ediyor. İki isim arasında kalınan aralarında büyükşehirlerin de olduğu 30 ilde yeniden anket çalışması yapılacak. Büyükşehirlerden İzmir, Antalya ve Gaziantep, illerde ise Gümüşhane, Ağrı, Hakkari’de yeniden anket yapılacak. Anket sonuçları cumartesi gününe kadar tamamlanacak. Hafta başı ise söz konusu illerin adayı netleşecek.

AK Parti 7 Ocak’ta İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde yapacağı toplantıyla adaylarının bir kısmını tanıtacak. İstanbul adayının da açıklanacağı toplantıda 14’ü büyükşehir olmak üzere 40 ilin belediye başkan adayının açıklanması öngörülüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz