(Video) Bakan Fidan'ın Gazze diplomasisi

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Ukrayna, Batı Balkanlar, Çin ve Orta Doğu gibi konuları görüşmek üzere toplandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katıldı. Toplantısı sonrasında bakanlar aile fotoğrafı çektirdi.

(Video) Bakan Fidan'ın Gazze diplomasisi

Bakan Fidan, NATO Karargahı'nda toplantı öncesi bir takım ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika'da ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüştü. Görüşmede Gazze'deki son gelişmeler ve İsveç'in NATO'ya üyelik süreci ele alındı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, daha sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Belçika'da görüştü. görüşmede güncel konular ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide ve İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile görüştü.Türkiye'nin NATO Daimi Temsilciliği'nde gerçekleşen her iki görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra, Gazze’deki son durum ve İsveç’in NATO’ya üyelik süreci de ele alındı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile bir araya geldi.
Türkiye’nin NATO Daimi Temsilciliğinde gerçekleştirilen görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze ve Ukrayna’daki son gelişmeler ele alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz