(VİDEO) Tarihin en kritik seçimi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, zamanında veya erken yapılacak bir seçimin cumhuriyet tarihinin en kritik seçimi olacağını belirterek, Diyarbakır ve bölgede iktidarın tek alternatifinin kendileri olduğunu söyledi.

(VİDEO) Tarihin en kritik seçimi

Diyarbakır’da, dün akşam Kürt meselesi ile ilgili kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşları ile dokuz saat süren bir toplantı yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, bugün sabah ise basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, bölgede gezdiği yerlerdeki izlenimlerini anlatarak başladığı konuşmasında, “gençlerin akın akın yurt dışına gittiğini”, ve bunun Ankara tarafından görülmek istenmediğini söyledi. 

Her ay 20 esnafın dükkanını kapatmak zorunda kaldığını, bu kötü gidişe Ankara’daki yöneticilerin son derece duyarsız kaldığını söyleyen Davutoğlu, şöyle dedi: Davutoğlu, Kürt meselesinin cumhuriyet tarihinin en önemli meselelerinden biri olduğunu ve Türkiye’de birçok konuda sıkıntılara sebebiyet verdiğini de ifade ederek, şunları söyledi. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Kürtçenin eğitim dili olarak kullanılmasını ve vatandaşların hem eğitimde hem de sosyal hayatta bu dili kullanmayı hayata geçireceklerini kaydetti.  Davutoğlu, Haziran-Kasım 2015 arasında yaşananlar ile ilgili bir soru üzerine ise, “Haziran ile Kasım 2015 arasında Türkiye’nin en iyi şekilde yönetildiğinin kanısındayım” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde ev alacağının hatırlatılması üzerine Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz