Yalçın Akdoğan: HDP'yi Kürtlere satmaya çalışıyorlar

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, CHP ve HDP'nin aynı zihniyetin ürünü olduğunu savundu.

Yalçın Akdoğan: HDP'yi Kürtlere satmaya çalışıyorlar

Açılış ve ziyaretler için geldiği Malatya’da Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelen Başbakan YardımcısıYalçın Akdoğan, CHP ve HDP’yi eleştirdi. Akdoğan, "Bunlar aslında ruh ikizi, yani aynı zihniyet. CHP zihniyetini Güneydoğu'da, HDP ambalajıyla Kürtler'e satmaya çalışıyorlar. Bu anlayış ne kadar Türkiye toplumunun gerçekleriyle bağdaşıyor?" dedi. Malatya'da olmaktanson derece memnun olduğunu belirtenAkdoğan, ne zaman bir zorluk olsa soluğu Malatya'da aldıklarını, buradaki coşku ve heyecanının kendilerine hep destek olduğunu söyledi.
"KÜRDÜN ÇOCUĞUNU KİM DAĞA KALDIRIYOR?"
Akdoğan, AK Parti iktidarının, Türkiye'nin her iline gidebildiğini, her yere ulaşabildiğini vurgulayarak, ret, inkar ve asimilasyon politikalarına son verdiklerini söyledi. Devlet artık vatandaşını kucakladığını belirten Akdoğan, şöyle konuştu:
"Devlet, artık hizmet eden, yatırım yapan devlet ama zulmeden, baskı yapan tehdit eden, şantaj yapan örgüt. Bugün Kürtler'e kim zulüm ediyor? Kürt'ün yolunu kim kesiyor? Kürtten kim haraç alıyor? Kürdün çocuğunu kim dağa kaldırıyor? Kim oy kullanmaya giderken yolunu kesiyor? Bunların çok iyi görülmesi, anlaşılması gerekiyor."
Akdoğan, yeni Türkiye'de darbeci ve vesayetçi anlayışlara alsa yer verilmeyeceğini söyledi.
"ÇÖZÜM SÜRECİNE CHP ÜYE BİLE VERMEDİ"
Siyasette "3 fazlasını veririm, 5 fazlasını veririm" sözleri ilesiyaset yapılamayacağını belirten Akdoğan, şöyle devam etti:
"O içerideki uzantılarıyla AK Parti'yi deviremeyince, ondan sonra kim varsa bir araya getirdiler. Toplumsal isyan çıkarmak için her yolu denediler ama olmadı. Sonra dediler ki 'artık son çare bir tane küçük parti var'. Onun kuyruğuna takıldılar. Şimdi ona barajı geçirtirsek kurtulduk, geçiremediysek yandık. Yani o şer cephesinin yeni taşeronu, yeni tetikçisi, yeni figüranı haline geldi. Bunlar aslında ruh ikizi, yani aynı zihniyet. CHP zihniyetini Güneydoğu'da HDP ambalajıyla Kürtlere satmaya çalışıyorlar. Bu anlayış ne kadar Türkiye toplumunun gerçekleriyle bağdaşıyor? Birileri diyor ki, 'Şöyle olur böyle olur'. Hiçbir şey olmaz, süper olur, çok güzel olur. Niye biliyor musunuz? Çünkü AK Parti, bu süreci başlattı. Bunların Meclis'te bir tane vekilleri mi vardı? Bu süreci Tayyip Erdoğan, AK Parti başlattı. Ana sütun AK Parti'dir. Çözüm sürecinde komisyon kurduk, CHP üye bile vermedi. Şimdi diyorlar ya, sorunun çözüm yeri Meclis olsun. Kardeşim Mecliste komisyon kurduk, sen üye vermedin ya, söyleyecek sözün yok. Hasbelkader birisi yarım cümle kursa diğerleri ayaklanıyor, itiraz ediyor. Şimdi bu anlayış herhangi bir şey çözebilir mi? Bu yüzden bu sürecin sahibi AK Parti'dir, inşallah sonuca da ulaştıracağız. Şimdi ha bire hükümete 'şunu yap bunu yap', peki yüzlerce adım attık biz hangisine destek oldun? Siz engel oldunuz, taş koydunuz, bir de utanmadan konuşuyorsunuz. Sanki bütün bunlar, sizin varlığınızla oluyor. Öyle bir şey yok."

Kaynak: DHA