Yalçın Akdoğan’dan HDP’ye sert çıkış

7 Haziran Milletvekili Seçimi öncesinde hararetli tartışmalar devam ediyor. Bu kez Başbakan Yardımcısı ve Çözüm Süreci sorumlularından Yalçın Akdoğan gündeme dair ilginç açıklamalarda bulundu. HDP’ye yüklenen Akdoğan; “HDP’nin makyajı çok çabuk döküldü” ifadesini kullandı.

Yalçın Akdoğan’dan HDP’ye sert çıkış

Çözüm süreci sorumlusu ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan ilginç bir çıkış geldi. Akdoğan Ağrı'daki terör saldırısıyla alakalı "Bir yandan batıya, yurt dışı seçmenlere dönük farklı bir imaj oluşturmaya çalışırken, Doğu ve Güneydoğu'da son derece eski yöntemlerle, seçim sürecini terörize edip oy toplamaya çalıştıklarını görebiliyoruz" ifadesini kullandı.

İşte Yalçın Akdoğan’ın konuşmasından satır başları;

AA'nın haberine göre; Akdoğan HDP’nin bir yandan baskıyla oy toplayıp, diğer yandan farklı bir imaj üretmeye çalıştığını belirterek; “Bu sürdürülebilir bir durum değil. Yani bir elde silah, diğer taraftan siyaset ve demokrasi diyeceksiniz. Bu bir kandırmacaya dönüşüyor. Bu yüzden demokrasiye güçlü bir şekilde inanan insanların silahın tamamen devre dışı kalması için çaba göstermesi gerekir” diye konuştu.

SİLAH KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Provokasyondan bahsedildiğini de sözlerine ekleyen Yalçın Akdoğan; “Provokasyon, güvenlik güçlerinin vatandaşla temas etmesi değildir, vatandaşın güvenliğini sağlamak için halka karışması değildir, teröristlerin halkın içine karışmasıdır, silahlı unsurların yerleşim yerlerinde dolaşmasıdır. Hem eylemsizlik diyeceksiniz hem de silahlı unsurlar yerleşim yerlerinde dolaşacak.

Bu kabul edilebilir değildir. Teröristle kucaklaşma şöleni yapacaklarına halkla bütünleşme şölenleri yapmaları gerekir. Bu unsurların yerleşim yerlerinde dolaşması seçimi silahın gölgesinde yapma çabasıdır. Halkın iradesine ipotek koyma çalışmasıdır. Buna son verilmesi gerekir” diye konuşarak HDP’ye yüklendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz