Yapıcıoğlu: HÜDA PAR siyasi bir tecdid hareketidir

Partisinin 9'uncu yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen programda konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın bir siyasi tecdid hareketi olduğunu, parti olarak hakkın yanında haksızlığın karşısında olduklarını ifade etti.

Yapıcıoğlu: HÜDA PAR siyasi bir tecdid hareketidir

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet" şiarıyla 19 Aralık 2012'de yola çıkan partisinin "Memleketin HÜDA PAR’a İhtiyacı Var" sloganıyla düzenlenen 9'ncu yıl dönümünde yaptığı konuşmada hem partisinin misyon ve vizyonu hem  Allah'a hamd, Peygamberimize (Sallalahu Aleyhi Vesellem) salat ve selam konuşmasına başlayan Yapıcıoğlu, "Sözlerimin hemen başında, dün akşam Iğdır Ankara seferini yapan otobüsün Sarıkamış yakınlarında kaza yapması sonucu vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Pakistan Karaçi'de gaz kaçağı nedeniyle meydana gelen patlamada ve Erbil’de sel felaketi nedeniyle vefat eden kardeşlerimize de Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Rabbim her türlü kaza bela ve musibetten muhafaza buyursun. Ayrıca dün, Çanakkale il başkan yardımcımız Cüneyt Sert kardeşimizin vefat haberini aldık. Rabbim taksiratını affeylesin, rahmetiyle muamelede bulunsun. Ailesine sabırlar versin." dedi.

"Rabbim bizi yardımsız bırakmasın, yüklendiğimiz sorumluluklarımızı layıkıyla yerine getirmeye muvaffak eylesin"

46 kurucu üye ile HÜDA PAR'ın kuruluş işlemlerini tamamlayıp alındı belgesini aldıkları gün olan 19 Aralık tarihinin 9'uncu yıl dönümü olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Bu kurucu arkadaşlarımızdan birisi olan Mehmet Yavuz kardeşimiz genç yaşında bizi mücadelenin içinde bırakıp beka âlemine göçtü. Bu vesile ile kendisine bir kez daha rabbimizden rahmet diliyorum. Partimizin kurucusu diğer kardeşlerimin çoğu buradalar. Uğramış olduğu zulüm nedeniyle yurtdışına giden Sait Şahin kardeşim başta olmak üzere bütün yol arkadaşlarıma sıhhat ve selamet diliyorum. Rabbim istikamet üzere ayaklarımızı sabit kılsın. Rabbim bizleri nefsimizle baş başa bırakmasın. Rabbim bizi yardımsız bırakmasın, yüklendiğimiz sorumluluklarımızı layıkıyla yerine getirmeye muvaffak eylesin." diye konuştu.

"HÜDA PAR bir siyasi tecdid hareketidir"

2011’de parti kurma çalışmalarına başladıklarında işin şekli kısmının dışında özgün bir duruş ortaya koymak, önceki siyasi partilerin taklidi olmayan bir pratik sergilemek ve tercüme olmayan bir fikir üretmek istediklerini hatırlatan Yapıcıoğlu, "İnanıyorum ki bu husus zaman ilerledikçe daha iyi anlaşılacaktır. Bu açıdan tabiri caiz ise HÜDA PAR bir siyasi tecdid hareketidir. Tevhid mesajının gücü ve evrensel bir ahlaki vizyonla harekete geçerek yeni bir düzen kurmanın mümkün olduğuna inanıyoruz. Yola çıkarken 'şu veya bu partinin değil, sistemin alternatifiyiz' dedik. Bir paradigma değişikliği öneriyoruz. Buna rağmen bizi şu veya bu partinin alternatifi, karşıtı gibi görenler, görmek isteyenler ya indirgemeci bir bakış, bir yaklaşım sahibidirler ya da kapasiteleri söylediklerimizi anlamaya, kavramaya yetmiyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz