Yapıcıoğlu: kaostan beslenenler vardır!

HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, HÜDA-PAR'a karşı yapılan son saldırılara ilişkin dikkat çeken tespitlerde bulundu. Yapıcıoğlu, "Onlar kandan ve kaostan besleniyor ama biz onların oyunlarını bozacağız" dedi

Yapıcıoğlu: kaostan beslenenler vardır!

14 Mayıs seçimlerinde son viraja girilirken HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin terörle ilişkilendirilmesine çok sert tepki gösterdi. 

PARTİSİNİN TERÖRLE İLİŞKİLENDİRİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Yapıcıoğlu partisine yönelik "terör örgütü" suçlamaları yapanlara karşılık, "Bu iddia da bulunanların zihni ve ağzının kirlidir. HÜDA-PAR tertemizdir. HÜDA-PAR legal olarak faaliyet gösteren bir partidir. Kuruluşundan bu yana, 11 yıldır hakkında tek bir soruşturma açılmamış partidir.  HÜDA-PAR’ın herhangi bir siyasetçisi hakkında herhangi bir soruşturma açılmamıştır. Buna rağmen HÜDA-PAR’ın bazı adayları ve yöneticileri hakkında akla ziyan iddialar ileri sürüyorlar.  Hedef göstertiliyorlar. Hatta bazıları ‘PKK ne ise HÜDA-PAR odur.’ diyor. Bizi legal alanda siyaset yapan bir parti gibi değil, illegal silahlı örgüt olarak göstermek istiyorlar.

Bu onların zihninin ve ağzının kirliliğini gösteriyor.  HÜDA-PAR onların söylediklerinden beridir.  Onlar kaybedeceklerini anladıkları için HÜDA-PAR’a saldırıyorlar. Onların memleketin refahına, geleceğine yönelik politikaları olmadığı için HÜDA-PAR’ı dillerine dolamışlar, ekranlarında sürekli HÜDA-PAR’ı karalıyorlar.  Gazete manşetlerinde ve miting meydanlarında HÜDA-PAR’a atıp tutuyorlar.  İnşallah 14 Mayıs’ta milletimiz onlara en güzel cevabı verecektir." dedi.  

MERSİN DE HÜDA-PAR'A YAPILAN SALDIRILAR

Mersin'de HÜDA-PAR'lılara yapılan saldırıyı da yorumlayan Yapıcıoplu, "Böyle bir şey olmayacak ama eğer millet ittifakı kazanırsa Cumhurbaşkanı yardımcısı olacağı söylenen büyükşehir belediye başkanlarından birisi HÜDA-PAR’ı hedef göstererek, ‘HÜDA-PAR’ın kökünü kazıyacağız’ diyerek boyunu aşan bir laf etti. Ardından Edirne cezaevinde kalan eskiden bir partinin başkanı olan zat Cumhur İttifakı’nı ‘Taliban İttifakı’na’ benzetti. Bunu durdurmak için gençlere çağrıda bulundu. Onlar kimlerin gençleri bilmiyoruz. Mersin’de bizim adayımızın seçim bürosuna el bombası attılar. Ardından 5 gün geçtikten sonra stand çalışması yapan ekiplerimize bıçaklarla, sopalarla saldırdılar. 3 kardeşimizi yaralıdır. Tesellimiz bu kardeşlerimizin yarasının hafif olmasıdır.  Onlar bu çağrıları yaparken biz ‘savaşa değil, seçime gidiyoruz, lütfen dilinizi düzeltin’ diye. Bunlar kandan, kaostan beslenen mihraklar. Ama biz onların oyunlarını bozacağız." ifadelerini kullandı.

"HDP-CHP İTTİFAKI ÇOK AÇIK"

HDP-CHP ittifakına da değinen Yapıcıoğlu, "Aslında bu destek çok açık. Hatta onlar ‘biz aday çıkartabiliriz’ dedikleri zamanda biz, ‘eğer Millet İttifakı’nın adayının Kılıçdaroğlu olması halinde destek verecekler’ dediğimiz oldu.  Kılıçdaroğlu aday olunca önce destekleyeceklerini ima ettiler sonra da bunu açıkladılar. CHP önlüğü ile çalışma yaparak Kılıçdaroğlu’na destek oluyor.  Aynı şekilde Kandil’deki savaş baronları da aynı şeyleri söylüyor. Her gün yeni bir açıklama yaparak, ‘Cumhurbaşkanı’nın kaybetmesi için her şeyi yapacağız, Kılıçdaroğlu’na destek vereceğiz ve kazanması durumunda rahat bir nefes alacağız ’ diyorlar.  İnşallah bu millet onlara bu nefesi aldırmayacaktır." diyerek yanıt verdi.

"SEÇİM GÜVENLİĞİ İÇİN ELİMİZDEN GELENEĞİ YAPACAĞIZ"

Ayrıca, "Seçim güvenliğini sağlayacak olan güvenlik güçleridir." diyen Yapıcıoğlu,  "Sandığın güvenliğini sağlamak bütün siyasi partilerin görevidir.  Biz kendi listelerimizi veremediğimiz, sandık başına arkadaşlarımızı görevlendiremiyoruz.  Ama müşahid görevlendireceğiz. Seçim güvenliği için elimizden geleneği yapacağız. Güvenlik anlamında güvenlik güçlerinin her türlü tedbiri alacağına inanıyoruz." açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz