Görüş Bildir

Yapıcıoğlu: PKK şu anda pişman

Güneydoğudaki il ve ilçe merkezlerinde yapılan operasyonların yanlış olduğunu öne süren HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, operasyonlarda en büyük zararı halkın gördüğünü söyledi. PKK'nın da ciddi kayıplar verdiğini belirten Yapıcıoğlu, "Şiddet eylemleri, artık hanesine eksi olarak yazılıyor. PKK şu anda pişman" dedi.

Yapıcıoğlu: PKK şu anda pişman
HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Van İl Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Bir düğün salonunda düzenlenen programa, partililer büyük ilgi gösterdi. Gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulunan Yapıcıoğlu, il ve ilçe merkezlerinde yapılan operasyonların yanlış olduğunu savundu. En büyük zararı halkın gördüğünü söyleyen Yapıcıoğlu PKK'nın da her alanda ciddi kayıplar verdiğini belirterek, "Operasyonlarda şehirler yıkıldı. Bu Moğol istilasından sonra yaşanan en büyük yıkımdır. Diğer taraftan, PKK artık her alanda kayıplar veriyor. Başta halk nezdindeki meşruiyeti kalmadı. Birçok elemanını kaybetti. Ekonomik alanda kayıpları var. Ayrıca uluslararası desteği eskisi gibi alamıyor. Şiddet eylemleri, artık hanesine eksi olarak yazılıyor. PKK şu anda pişman" dedi.
Belediyelere kayyum atanmasını prensip olarak kabul etmediklerini belirten Yapıcıoğlu, dokunulmazlıkların bu süreçte kaldırılmasının da çok tehlikeli olduğunu ifade etti. Yapıcıoğlu, "Seçilmiş bir belediye başkanın suçu varsa, kanunlarda bunun cezası bellidir. Belediye başkanının görevden alınmasının ardından yerine gelecek kişi de kanunlarda yazılmıştır. Biz kayyum atanmasını doğru bulmuyoruz. Ayrıca bu süreçte dokunulmazlıkların kaldırılması çok tehlikelidir. Çünkü yargı bu kadar siyasallaşmışken, doğru karalar çıkacağını düşünmüyoruz" dedi.DHA
Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi