"Yenikapı ruhu bütün Türkiye'ye yayılacak"

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Akar "Bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberlik ruhu terör örgütlerine, darbeci zihniyete karşı azim ve kararlılık devam edecek. Yenikapı ruhu halka, bütün Türkiye'ye yayılacaktır. Halkımızla terörü ve yarattığı tahribatı Diyarbakır'ın gündeminden çıkaracağız"

Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, "Bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberlik ruhu terör örgütlerine, darbeci zihniyete karşı azim ve kararlılık devam edecek. Yenikapı ruhu halka bütün Türkiye'ye yayılacaktır. Halkımızla terörü ve yarattığı tahribatı Diyarbakır'ın gündeminden çıkaracağız." dedi.

Akar, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ile Memur- Sen İl Başkanlığını ziyaret ederek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından gerçekleştirilen demokrasi nöbetlerine katılarak, milli iradeye sahip çıkan sendikanın yetkililerine teşekkür ettiler.

Akar, burada yaptığı açıklamada, Memur-Sen'in sadece Diyarbakır'da değil Türkiye'nin tüm illerinde darbeye karşı durduğunu söyledi. Akar şöyle devam etti:

"Memur- Sen ve camiası darbe gecesi il binamıza gelen ilk gruplardandı. Sendika üyeleri ilk andan itibaren yanımızda yer aldılar. Bugüne kadar bu net duruş devam etmiştir. Darbe ve darbe zihniyetine, terör örgütlerine ve onların arkasındaki uluslararası güçlere karşı mücadele veren devletimiz ve AK Parti hükümetimiz gücünü halkımızdan ve sivil toplum kuruluşlarından almaktadır.

Bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberlik ruhu terör örgütlerine, darbeci zihniyete karşı azim ve kararlılık devam edecek. Yenikapı ruhu halka bütün Türkiye'ye yayılacaktır. Halkımızla terörü ve yarattığı tahribatı Diyarbakır'ın gündeminden çıkaracağız."

"TÜRKİYE EKONOMİSİ DİMDİK AYAKTA"

Darbe girişimine karşı duran Memur-Sen camiasına teşekkür eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Bal, Türkiye'nin normal bir süreçten geçmediğini belirtti.

AK Parti'nin iktidara geldikten sonra Türkiye'de birçok olay olduğunu anımsatan Bal, bunların kendiliğinden gelişen olaylar olmadığını ve arkasında üst akıl olduğunu dile getirdi. 

Daha önceden darbelerde ve ufak sorunlarda siyasetçilerin arenayı terk edip kaçtığını kaydeden Bal, şöyle konuştu:

"Güçlü bir lider, güçlü bir siyasi irade ve güçlü bir halk darbeye karşı dik durdu. Türkiye'de daha önce ufak bir sürtüşmede ekonominin adeta alabora olduğunu gördük. Bugüne baktığımız zaman Türkiye ekonomisi dimdik ayakta. Türkiye'nin 2023 hedefinde 500 milyar dolar ihracat, bu olumsuzlara rağmen ihracat oranı düşmemiş ve işsizlik rakamaları yükselmemiş. Ufak sıkıntılar var, bunları hep birlikte aşacağız."

"HER KESİM DARBE GİRİŞİMİNE KARŞI SAHAYA İNDİ"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan da bu darbe girişiminden Türkiye’nin dersler çıkarması gerektiğini açıkladı.

 15 Temmuz'un darbe girişiminden öte Türkiye’ye karşı bir işgal hareketi olduğuna dikkat çeken Aslan, kalkışmanın artçı şoklarının devam ettiğine değinerek, "İçeride en önemli güç unsurlarını arkasına almış bir ihanet şebekesi, dışarıya baktığımız zaman dünyayı yöneten CIA, MOSSAD, NATO, Avrupa Birliği'ni arkasına almış bir darbe sever yapı var. İnsanlar Türkiye'de darbenin sadece iktidara yönelik olmadığını, herkesin bundan etkileneceğini biliyordu. Onun için her kesim darbeye karşı sahaya indi." şeklinde konuştu.

"HAKİMİYET MİLLETİNDİR"

Memur Sen İl Başkanı Yunus Memiş ise sendika olarak bütün güçleriyle darbelerin, haksızlıkların ve hukuksuzların karşısında durduklarını ifade etti.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden ülkeye diz çöktürmek istendiğini söyleyen Memiş, "Ama unuttukları bir şey var. Bu halk hem Kurtuluş Savaşı’nda hem de Çanakkale’de sürekli birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etti." dedi.

Halkın kardeşlik duyguları ile bütün terör örgütlerine karşı mücadele ettiğini aktaran Memiş, "Diyarbakır’da olsun Türkiye’de olsun PKK’sıyla DAEŞ"iyle FETÖ’süyle DHKP-C’siyle bütün terör örgütlerini kınıyor ve lanetliyoruz. Hakimiyet milletindir. Milletin üstünde hiçbir gücü Memur-Sen olarak tanımadığımızı haykırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz