Yeşil Sol Parti, konferans sonuç bildirisini açıkladı

Yeşil Sol Parti'nin büyük konferansının sonuç bildirisi açıklandı: Değişimin öncüsü biz olacağız, halklarımız olacak. Otoriter iktidar karşısında tek çözüm Kürt, Türk ve tüm Türkiye halklarıyla beraber bütün ezilen ve sömürülenlerin mücadele ortaklığıdır.

Yeşil Sol Parti, konferans sonuç bildirisini açıkladı

Yeşil Sol Parti’nin iki gün süren büyük konferansının sonuç bildirisinde, "Mücadele deneyimlerimizden aldığımız tarihsel ve güçlü miras ile ufkunu özgür ve eşit geleceğe dönen siyasal-toplumsal değişimin öncüsü biz olacağız, halklarımız olacak" mesajı verildi. "En geniş toplumsal ve demokratik ittifakı kuracağız" denilen bildiride, partinin ekonomik kriz, kadın hakları, din istismarı ve çevre gibi alanlardaki yol haritasına da yer verildi.

'YOLUMUZ ÜÇÜNCÜ YOLDUR'

“Kuruluş paradigmamız olan yeni yaşamı örmek için merkezi ve yerel tüm yapılarımızla, tüm bileşenlerimizle, bireylerle yeni döneme inanç ve kararlılık içinde yürüyoruz. Yolumuz Üçüncü Yol’dur” denilen bildiride, "Yoksulluğun, yolsuzluğun, adaletsizliğin, baskının bu kadar yoğun yaşandığı, toplum üzerindeki her tür sömürüyü derinleştiren mevcut otoriter iktidar karşısında tek çözüm Kürt, Türk ve tüm Türkiye halklarıyla beraber bütün ezilen ve sömürülenlerin mücadele ortaklığıdır" vurgusu yer aldı.

'ACİL GÖREV, DEMOKRATİK CUMHURİYET'İ İNŞA ETMEK'

Bildiride, "İki hegemonik sınıf blokuna karşı çözüm siyasetini biz örgütleyeceğiz. Bugün bizlerin acil görevi otoriter, faşist rejimden kurtulup Demokratik Cumhuriyet’i inşa etmektir" denilerek, "İnşa sürecinde çözülmesi gereken en temel sorun Kürt meselesidir. Meselenin çözümü için inkâr, imha ve bastırma siyaseti yerine demokratik ve barışçı çözüm adımlarının atılması zorunludur" ifadeleri kullanıldı.

'EZİLENLERİN MÜCADELESİ, KRİZDEN ÇIKIŞIN TEK YOLU'

"AKP döneminde işçilerin ve emekçilerin işsizleştirilmesi, güvencesizleştirilmesi ve mülksüzleştirilmesi sistemin ana karakteri haline getirilmiştir" saptamasına da yer verilen bildiride, "Dayatılan koşullara karşı ezilen sınıfların ve halkların mücadelesi; toplumsal adalet ile ekonomik eşitsizliği ve sürekli hale gelen ekonomik kriz bataklığının kurutulmasının tek yoludur" ifadeleri kullanıldı.

'DEMOKRATİK İSLAM MÜCADELESİ GÜÇLENDİRİLMELİ'

"Devletin yaşam tarzlarına ve inançlara müdahalesinde dozun arttığı ve giderek de artacağı bir dönemi yaşıyoruz" diyen Yeşil Sol Parti, "Din istismarcısı bu rejim ve halihazırda yürütücü öznesi olan AKP-MHP’nin politikalarına karşı Demokratik İslam mücadelesinin Kürt halkı ve tüm Türkiye halkları nezdinde güçlendirilmesi; içinde bulunduğumuz dönem itibariyle oldukça önemlidir" çıkışı da yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz