Yeşil Sol Parti'ye devir süreci başladı: HDP PM olağanüstü toplanıyor

HDP ve Yeşil Sol Parti'nin MYK toplantısında önemli kararla çıktı. HDP'nin tüm yetkileri Yeşil Sol'a devredilecek ve eylül ayında olağanüstü kongreye gidilecek.

Yeşil Sol Parti'ye devir süreci başladı: HDP PM olağanüstü toplanıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (YSP), seçim sürecine ilişkin yol haritasını belirlemek üzere Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısını gerçekleştirdi. HDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantı HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar ile Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın başkanlığında yapıldı.

TÜM ÇALIŞMALAR YEŞİL SOL'A DEVREDİLECEK

Alınan bilgiye göre MYK toplantısında, HDP kapatma davasının hukuki durumu ve davanın gelinen aşaması nedeniyle HDP kongresinin olağanüstü toplanması kararı alındı. Bu kapsamda tüm çalışmalar Yeşil Sol Parti'ye devredilecek.

TÜZÜK VE İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK

Toplantıda alınan kararlardan birisi de Yeşil Sol Parti'nin eylül sonuna kadar kongresini gerçekleştirmesi ve bu kapsamda tüzük ve isim değişikliği yapılması. HDP olağanüstü toplanma gündemiyle Parti Meclisi’ni (PM) toplayacak.

ATÖLYE VE ÇALIŞTAY DÜZENLENECEK

Toplantıda ayrıca Yeşil Sol Parti'nin halk toplantılarında dile getirilen öneriler doğrultusunda atölye ve çalıştaylar düzenlenecek. Bu kapsamda karar tasarıları konferansa götürülecek ve konferansın ardından kongre gerçekleştirilecek.

CUDİ VE AKBELEN'E HEYETLER

MYK toplantısında ele alınan bir diğer önemli konu ise Cudi ve Akbelen’de yaşanan doğa kıyımı oldu. Toplantıda, Yeşil Sol Parti ile HDP’nin tüm bileşenleriyle doğa kıyımına karşı planlama çıkaracağı bildirildi ve Cudi ile Akbelen’e heyetlerin gönderilmesi kararı alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz