Yıldırım: En pahalı hizmet, olmayan hizmettir

Başbakan Binali Yıldırım, yeni açılan Osmangazi Köprüsü için belirlenen geçiş ücretlerinin fazla olduğu eleştirilerine, "Pahalıymış bilmem neymiş. En pahalı hizmet kardeşim, olmayan hizmettir. Köprü olmasa ne yapacaktı bu insanlar, feribot kuyruğunda çile çekmeye devam edecekti" yanıtını verdi.

Yıldırım: En pahalı hizmet, olmayan hizmettir

Osmangazi Köprüsü'nde gazetecilere bir açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin etrafı ateş çemberi olmasına rağmen dünyanın en hızlı büyüyen 5. ülkesi olduğunu söyledi. "Her şey daha iyi olacak" diyen Yıldırım, vatandaşların bayramını kutlarken, Mardin'deki hain terör saldırısına da değindi. Yıldırım, "Hain terör örgütü bayram seyran dinlemiyor. Bunların kıblesi yok. Bugün Mardin'de yine bir hain saldırı var. 2 şehidimiz var, 1 de vatandaşımız hayatını kaybetti. Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum" dedi.

ARAÇ ARTTI, ÖLÜMLÜ KAZA AZALDI

Başbakan Yıldırım, trafik kazalarıyla ilgili bu sabah İçişleri Bakanlığı'ndan gelen veriyi de paylaştı. Araç sayısındaki yüzde 100'den fazlalık artışa rağmen, 2016 yılında içinde bayram süresince Karayollarında ölümlü trafik kazalarının yüzde 30 oranında azaldığını aktaran Yıldırım, "Kaza sayısı artmış ama ölümlü kazalarda yüzde 30'un üzerinde azalış var. Bu köprüleri yolları yaparken amacımız kazasız ve ölümsüz bir seyahat. Bu bir hedeftir idealdir" dedi.

Yıldırım, sürücülere de "Acele etmeyin, acele eden ecele koşar. 1 saat geç olsun önemli değil, sevdiklerinize sağ salim kavuşmanız için acele etmeyin. Yolların kralı değil kuralı olur" diye seslendi.

İlk Rus turist kafilesinin gelişiyle ilgili soruya Yıldırım, "Gelsinler tabi. Hasret kaldık birbirimize. 5-6 ay uzun bir süre" yanıtını verdi.

Başbakan Yıldırım, Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretlerinin fazla olduğu eleştirilerini de şöyle yanıtladı:

"Pahalıymış bilmem neymiş. En paralı hizmet kardeşim, olmayan hizmettir. Köprü olmasa ne yapacaktı bu insanlar, feribot kuyruğunda çile çekmeye devam edecekti. Ama şimdi Yalova rahatladı, İzmit'te bu bayram hiç şehir içi trafik olmamış. Şimdi Allah'a şükür vızır vızır gidiş geliş. Biz memleketin milletin hizmetkarıyız. Allah, bu eserleri Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapmayı nasip etti. Milletimizin bir gülen yüzü ve Allah razı olsun demesi dünyaya bedel."

Kaynak: Diyarbakır Söz