Görüş Bildir

Yüksekdağ: İktidara yenilgiyi tattırmayı kafamıza koyduk

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksedağ, Artvin’in Hopa İlçesi’nde düzenlenen mitingde partililere hitap etti, iktidarın HDP’ye yönelik komplo, kumpas ve provokasyonlar gerçekleştirdiği iddiasında bulunarak, "İktidara yenilgiyi tattırmayı kafamıza koyduk" dedi.

Yüksekdağ: İktidara yenilgiyi tattırmayı kafamıza koyduk

Hopa Meydanında gerçekleştirilen mitingde parti otobüsüne, ‘Omuz verdi Karadeniz, barajlar yıkılacak’ yazılı pankart asıldı, alana gelen partililer horon oynadı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı mitingde partililere hitap eden veezan okunması üzerine konuşmasına ara verenFigen Yüksekdağ, partililerden alkış aldı.
Karadeniz’in özgür çocuğu olarak nitelendirdiği Kazım Koyuncu’nun, ‘Bütün dünyanın toprakları hepimizindir. Bütün şarkılar dünyadaki bütün insanlarındır’ sözünü hatırlatarak konuşmasına başlayan

Yüksekdağ, ŞÖYLE DEDİ:

"Irkçılığın arka bahçesine haline getirmeye çalıştıkları Karadeniz topraklarını halkların bahçesine dönüştüreceğiz. Kardeşliğin ve eşitliğin bahçesine dönüştüreceğiz. Hiçbir karanlık güç ve faşist odak sizin bu aydınlık topraklarınızda, çok zengin coğrafyanızda beslenecek yer bulamayacak. Onlar kendi karanlıkları içerisinde yoğrulacaklar, yitip gidecekler. Karadeniz zenginliği, halkların çeşitliliği ve birliği ile yan yana duruşu kazanacak. Bu topraklarda Hemşinli, Laz, Gürcü, Türk ve tarım işçiliği amacıyla gelen Kürt’üne kadar nice ulus, nice halk bir arada aynı toprakları paylaştı. Bu topraklar hepimize yeter."
Bu topraklar üzerinde barışı ve kardeşliği inşa etmenin kolay olduğunu ifade eden Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti:
"Yeter ki ırkçı, faşist siyasi iktidar aradan çekilsin. Karadeniz’den bir kere daha çağrı yapıyorum; siz aradan çekilin. Siz kışkırtıcı, kutuplaştırıcı ve çarpışma yaratmayı hedefleyen politikalarınızdan vazgeçin. Türkiye’nin bütün halkları, bütün farklılıkları ile kardeşçe kucaklaşır. 7 Haziran’da işte bu iktidar aradan çekildikten,barışın ve kardeşliğin önündeki engel olmaktan çıktıktan sonra Karadeniz’de, Akdeniz’de ve Türkiye’nin dört bir yanında bu topraklar, bütün Türkiye coğrafyaları kardeşlik bahçesine dönüşecek. Türkiye’nin halkının barışını hep birlikte kazanacağız."
Mersin ve Adana’da parti binalarınınbombalandığını kaydeden Figen Yüksekdağ, "Artık Türkiye halkları hangi partiye oy verirse versin, insanlık vicdanında barıştan ve kardeşlikten yana olanlar AKP hükümetinin bu kirli planlarını çok iyi görüyor. HDP’yi baraj altına iterek Türkiye barışını ve kazanmak istediğikardeşliği bozma planlarını çok iyi görüyorlar ve siyasi iktidara karşı tutum alıyorlar" dedi.

"İKTİDARA YENİLGİYİ TATTIRMAYI KAFAMIZA KOYDUK"

Karadeniz’de çay ve fındık üreticilerinin direnerek ayakta kalmaya çalıştığını anlatan Yüksekdağ, “Ama bu kontenjan uygulamaları ile çayı ve fındığı tamamen tasfiye etmeyi kafalarına koymuşlar. Ama onların istedikleri gerçeğe dönüşmeyecek. Üreticilerimizi, halkımızı tasfiye edecek politikaları kafalarına koymuş olabilirler. Ama bizler de bu siyasi iktidara yenilgiyi tattırmayı kafamıza koyduk. 7 Haziran’da hep birlikte kafamıza koyduğumuzu yapacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi