Yurt dışında oy kullanma işlemi devam ediyor: İşte son durum!

Türkiye'de 28 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nin ikinci turu için yurt dışında 20 Mayıs itibariyle oy verme işlemi başlamıştı. Bazı ülkelerde sandıklar kapanırken, tüm yurt dışı temsilciliklerinde sandıklar 24 Mayıs'ta kapanmış olacak. YSK'nın açıkladığı verilere göre Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda yurt dışında oy kullananların sayısı 1 milyon 153 bin 842…

Yurt dışında oy kullanma işlemi devam ediyor: İşte son durum!

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ikinci turu kapsamında yurt dışı temsilcilikler ile gümrüklerde oy kullanma işlemi 20 Mayıs'ta başladı. Bu kapsamda sadece yurt dışı seçmen kütüğüne kaydı olan vatandaşlar oy kullanabiliyor.

Yüksek Seçim Kurulunca (YSK) 28 Mayıs'ta yapılacak seçim için Türkiye'nin 73 ülkedeki 151 temsilciliğinde 167 noktada sandık kuruldu. Yurt dışı temsilciliklerde dün başlayan oy verme işlemleri 24 Mayıs'a kadar, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar sürecek.

YSK'nın açıkladığı verilere göre Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci  turunda yurt dışında oy kullananların sayısı 1 milyon 153 bin 842'ye ulaştı

20 Mayıs itibariyle ABD, İngiltere ve Almanya başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde oy kullanma işlemi başladı. ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya ve İrlanda'da 20 Mayıs'ta başlayan oy verme işlemi 24 Mayıs'a kadar sürecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz