Zalimlerin sonu zulmün batağıdır

Suriye Kürtleriyle Dayanışma Komitesi’ni ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Saddam ve Hitler örneğinde olduğu gibi 21. yüzyılda da zalimlerin kendi zulmüne kurban olacağını söyledi.

Zalimlerin sonu zulmün batağıdır

Aralarında Dicle-Fırat Diyalog Grubu, KADEP, Hak-Par, Özgürlük ve Sosyalist Parti, Devrimci Kürt Demokrat Hareketi ve Azadi İnisiyatifi’nin bulunduğu Suriye Kürtleriyle Dayanışma Komitesi Baydemir’i ziyaret etti.

SURİYE'DE YAŞANANLAR

Komite adına konuşan Abdülhey Okumuş, Suriye’de yaşananları yakından takip ettiklerini belirterek oradaki Kürtlerle dayanışma için komite kurduklarını ve çeşitli kurumları destek amaçlı ziyaret ettiklerini belirtti. Baydemir’in konuya ilişkin yaptığı açıklamaları da izlediklerini söyleyen Okumuş, “Bizim yüreğimizden geçenleri dile getirdiniz. Sizinle aynı duyguları paylaşıyoruz” dedi.

ZALİMLER KENDİ ZULMÜNDE

Baydemir de savaş ve şiddetin çözüm olmadığını belirterek, Kürt halkının kimseye zulmetmediğini, kimsenin dilini, kültürünü, kimliğini yasaklamadığını ve hiçbir halka düşmanlık yapmadığını hatırlattı. “Kürtler sadece ve sadece kendi topraklarında kendi diliyle, kültürüyle, kimliğiyle yaşamak istiyor. Şeyh Sait’ten bugüne değin Kürtlerin niyeti budur. Biz umut ediyoruz ki Arap, Fars, Türk kardeşlerimiz bu gerçekliği görür ve dost elini Kürt halkına uzatır. İnsanların yaşadıklarından ders çıkartması gerekir” diye konuştu.

DİKTATÖRLERİN AKIBETİ

Tarihsel süreçte zaman zaman zalim yöneticilerin halklara zulmettiğini söyleyen Baydemir, Saddam ve Hitler örneğinde olduğu gibi tüm zalimlerin mutlaka kendi zulmüne kurban olduğunu belirtti. “Birçok insanın canını yakıyorlar ancak mutlaka kendileri de zarar görüyor. Ben inanıyorum ki 21. yüzyılda da dünyadaki diktatörler aynı akıbeti yaşayacaklar” dedi.

Ortadoğu’da şiddet durduğunda kadın, çocuk, genç hiç kimsenin hayatını yitirmeyeceğini söyleyen Baydemir, halkların mazlum olmaktan kurtulacağını ve kendi haklarıyla yaşayacağını ifade etti.

KURTULUŞ BİRLİKTELİKTEDİR

Mezopotamya topraklarında yaşayan halklar arasında Süryaniler, Keldaniler ve Ermenilerin varlığına dikkat çeken Baydemir dolayısıyla kendi kültürleri ve dilleriyle yaşamaya hakları olduğunu söyleyerek “Bu topraklara özgürlük ve barış geldiğinde örneğin Siirt’te yaşayan Arap kardeşlerimiz kendi ana dilleriyle eğitim yapabilmeli. Kürt halkı bugüne kadar hiçbir halka düşmanlık yapmamıştır” dedi.

Tarihi günlerden geçtiklerini söyleyen Baydemir, “Kurtuluş birliktedir” diyerek, “Kürtlerin kurtuluşu Türklerin de kurtuluşudur. Bu topraklarda Kürtler özgürleşmediği müddetçe Türkler de özgürleşemez” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz