17 yaşındaki genç Cansel'e Doktorlar Yaşayamaz demişti ama o yılmadı ve başardı!

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde 3 yıl önce okul çıkışında yolun karşısına geçerken kamyonetin çarpmasıyla ağır yaralanan 17 yaşındaki Cansel Güney, 86 gün süren yoğun bakımdaki yaşam savaşını kazandıktan sonra anne ve babasının desteğiyle ayağa kalkmayı da başardı. 17 yaşındaki genç Cansel'e Doktorlar Yaşayamaz demişti ama o yılmadı ve başardı!

17 yaşındaki genç Cansel'e Doktorlar Yaşayamaz demişti ama o yılmadı ve başardı!

43 yaşındaki Fatma, 42 yaşındaki Şeref Güney'in kızları Cansel Güney, 2012'de İmam Hatip Lisesi'nden çıktıktan sonra evine gitmek için yolun karşısına geçerken H.A. yönetimindeki kamyonetin çarpması sonucu ağır yaralandı. Ereğli Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan Cansel Güney, doktorların ailesine, "Yaşamaz, her şeye hızırlıklı olun" demesine rağmen yaşama tutundu.

86 GÜN SONRA YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

86 gün sonra yoğun bakımdan çıkan, ancak konuşamayan ve yürüyemeyen Cansel Güney, bu kez ayağa kalkabilmek için mücadele verdi. Zonguldak, Düzce ve Bolu'daki hastanelerde gördüğü fizik tedaviyle kısmen bunu da başardı. Cansel Güney, şimdi evde kendisi için kurulan özel platformda destek alarak yürüyebiliyor.

'DOKTORLAR HİÇ ÜMİT VERMEDİ'

Fatma Güney, eşi Şeref Güney ile birlikte kızının sağlığına kavuşması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Kızı yoğun bakımdayken doktorların kendilerine hiç ümit vermediğini ifade eden Fatma Güney, şöyle konuştu:

"Bize sürekli, 'Hazırlıklı olun' dediler. Başka bir hastaneye götürmek istedik ama riskli olduğu için göndermediler. Ama kızım yaşama tutundu. O günlere göre şu anda durumu çok iyi. Bizim yardımımızla ayağa kalkabiliyor. Destek alarak yürüyebiliyor. Benim kızım hayat doluydu. Yatağa bağımlı kalmasını istemiyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Fizik tedavi süreci devam ediyor. Evde her gün 3 saat yürüyüş egzersizi yaptırıyorum. Ancak bu yeterli olmuyor. İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerdeki hastanelerde daha kapsamlı fizik tedavi görmesini istiyoruz. Bunun için araştırmalar yapıyoruz. Kızıma uygun hastane arıyoruz. İnşallah kızım bu süreci de bizim desteğimiz ile aşacak ve tamamen sağlığına kavuşacak."

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz