Görüş Bildir

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

İşitme engellilerle daha sağlıklı iletişim kurmalarını sağlamak amacıyla isteyen eczacılara işaret dili öğretilecek.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Türk Eczacıları Birliği'nden 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapılan yazılı açıklamada, engellilerin günlük hayattaki sorunlarının giderilmesinin önemli olduğu vurgulandı.

Bu kapsamda engelliler için ''Engelli Dostu Eczane Projesi'nin hayata geçirildiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu protokolle, işitme engelli vatandaşlarımızın, eczacılarla daha sağlıklı iletişim kurmalarını sağlayacak düzeyde çift el alfabesi yani işaret dili öğreneceğiz. Türkiye'de dileyen tüm eczacılarımıza uzman kişiler tarafından eğitim verilecek. Bu eğitimde eczacılara, hastalar eczaneye geldiklerinde kendilerine ilacın kullanım şekli, dozu, ve diğer sağlık sorunlarıyla ilgili konularda bilgi verebilecekleri basit cümleler öğretilecek. Eczacılarımıza ve eczanelerde çalışan personele, çift el parmak alfabesi ve sözlük kelimelerinin yanında, rakamlar, tarihler, öneriler ve şikayetlerle ilgili de işaret dili eğitimi verilecek.''

Açıklamada, engelli rampaları bulunan ve diğer tüm önlemleri sağlayan eczanelere ''engelli dostu eczane'' logolarının verileceği de bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi