3 hastaneden ayrı rapor

10 yıl önce kalça kemiğin inin kırılması ve kemik erimesi sonucu yatağa mahkum olan 82 yaşındaki Hediye Yılmaz bir türlü özürlü raporunu alamıyor .Yılmaz’a Diyarbakır ve Elazığ’daki 3 hastaneden verilen raporlardaki özür oranı birbirleriyle çelişiyor.

3 hastaneden ayrı rapor

Diyarbakır ve Elazığ’da bölge hastanesi konumundaki 3 hastanenin aynı kişiye verdiği 3 ayrı rapordaki değişik oranlar şaşkınlık yarattı.

1930 doğumlu olan 82 yaşındaki Hediye Yılmaz’ın , 10 yıl önce bir kaza sonucu kalça kemiği kırıldı. Daha sonra kemik erimesi hastalığına yakalanan yaşlı kadın, 2010 yılından beri yatağa mahkum şekilde yaşıyor. Hareket edemeyen anne Yılmaz’a özürlü maaşı bağlanması için hastaneden rapor almaya çalışan çocuklarının başvurduğu 3 hastaneden de birbirleriyle çelişen farklı oranlardaki raporlar verilmesi kafaları karıştırdı.

Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi yüzde 60,Dicle Üniversitesi yüzde 95 ve Elazığ Araştırma Hastanesi de yüzde 55.36 oranında özürlü raporu verdi. 3 hastaneden de yeterli oranda rapor alamayan Hediye Yılmaz’a bu nedenle devletin ödediği özürlü ve bakım ücreti bağlanamıyor.

                                                          

ÜNİVERSİTENİN RAPORU GEÇERLİ DEĞİL

Hediye ninenin oğlu A.Rezzak Yılmaz,D.Ü Hastanesi’nin verdiği yüzde 95 oranındaki rapor geçerli olmadığı için annesinin hiçbir haktan yararlanamadığına dikkat çekerek yardım istedi.

A.Rezzak Yılmaz,”2011 yılının Mayıs ayında Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi’ne rapor almak için başvurduk.Bize yüzde 60 oranında rapor verdiler ve biz de annemizin mağduriyetine dikkat çekerek il sağlık müdürlülüğüne bir dilekçe verdik ve itirazda bulunduk. İl sağlık müdürlüğü bizi Dicle Üniversitesi’ne gönderdi. Üniversite hastanesi ise bize yüzde 95 rapor verdi. Bu rapor geçersiz sayıldı.Nedeni de hakim bir hastaneden rapor almak gerekiyormuş. Daha sonra Elazığ Eğitim Araştırma Hastanesi’ne gittik. Oradan da yüzde 55.36 oranında rapor verdiler. Şaşırdık kaldık. Annem gördüğünüz gibi yatalak. Hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor. Yetkililerden yardım istiyoruz. Raporlardaki farklı oranlar bizi mağdur etti. Biz kimseden kıyak rapor istemiyoruz, annemin durumuna bakarak hak neyse onu versinler.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz