5. Ulusal Harran Ortopedi Günleri etkinliği

Harran Üniversitesi (HRÜ) ev sahipliğinde 5. Ulusal Harran Ortopedi Günleri etkinliği düzenlendi.

5. Ulusal Harran Ortopedi Günleri etkinliği

Türk Ortopedi ve Travmatoloji Birliği Derneği, Türk Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği ve Spor Fizyoterapistleri Derneğinin desteğiyle 5. Ulusal Harran Ortopedi Günleri etkinliği HRÜ Tıp Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

HRÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, bilimsel çalışmaların yanı sıra üniversite olarak sağlık alanında da toplumun ihtiyaçlarına yoğunlaşmak zorunda olduklarını söyledi.

Akademisyenlere bu manada her türlü desteği verdiklerini vurgulayan Taşaltın, araştırma ve uygulama faaliyetlerine öncelik verdiklerini dile getirdi.

HRÜ Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Akif Altay da etkinlikte, "Diz Yaralanmalarına Güncel Bakış" konulu bir sunum yaptı.

Ortopedi Günleri etkinliği

Diz eklemini ilgilendiren yaralanmalar ve bunlardan kaynaklanan sorunların, hareketli yaşam tarzının da etkisi ile gün geçtikçe arttığını ifade eden Altay, "Konumuzla en yakından ilgili ve yetkili bilimsel derneklerin ve üniversitemizin desteği ile bu ulusal toplantıyı üniversitemiz çatısı altında gerçekleştirdik. Amacımız hem güncel bilimsel verilerin ışığında gelişmeleri tartışmak hem de yapılan çalışmaları ülke geneline aktarmaktır. Toplantıya destek veren, katılım sağlayan başta sayın rektörümüz olmak üzere tüm yöneticilerimize, hocalarımıza, katılımcılara ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Spor Fizyoterapistleri Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Nevin Ergün ise üniversite ile işbirliği yaparak organizasyonu gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Etkinliğe, HRÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Deniz, HRÜ Tıp Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Emre Erkuş ile destek veren derneklerin yetkilileri ve çok sayıda doktor katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz