Görüş Bildir

500 gramlık parmak bebek yaşam savaşını kazandı

Henüz yeni evli olan Sibel ve Sinan Doğan çiftinin bebekleri 6 aylıkken 500 gram olarak doğdu. Ailesi tarafından Deniz Eren ismi verilen bebek Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Burada yapılan tedaviye olumlu yanıt veren Deniz Eren bebek, 1 kilo 600 gram olana kadar kuvözde damardan beslenerek yaşam mücadelesini kazanmasının ardından çifte verilecek.

500 gramlık parmak bebek yaşam savaşını kazandı

Deniz Eren bebek ile ilgili bilgi veren Uzman Doktor Ayşen Orman, "Hastamız 25 hafta içerisinde yani 6. ayında 500 gram olarak normal doğumla dünyaya geldi. Halk arasında parmak bebek dediğimiz prematüre bebeğimizin, solunum sıkıntısı, diğer gelişimsel sıkıntılarını çözmeye çalışmaktayız. Verdiğimiz tedavilere bugüne kadar güzel yanıt verdi" dedi.

BİR SÜRE YOĞUN BAKIMDA OLACAK

Bundan sonra bebeğin 1 kilo 600 grama ulaşıncaya kadar yoğun bakım ünitesinde kalacağını ifade eden Dr. Orman, "Bebeğimiz, 1 kilo 600 gramdan sonra eğer kendisi de bunu başarırsa annesinin emzirmesi ve diğer beslenme aşamalarına geçeceğiz. Bu kadar küçük bebeklerin göz, kalp, akciğer gibi pek çok problemleri oluyor. Şuanda damardan beslenen bebeğimize Yeni Doğan Yoğum Bakım Ünitesi olarak diğer ekiplerimizle birlikte başarılı bir şekilde çözüm getirmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Milliyet

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi