Akdağ 'Sağlık hizmetlerinde ABD'den öndeyiz'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ABD'de sunulan sağlık hizmetlerinin ülkemizden daha az olduğunu açıkladı

Akdağ 'Sağlık hizmetlerinde ABD'den öndeyiz'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yıl genelinde yurt dışında yapılan sağlık hizmetleri ve ülkemizde sunulan hizmetler kapsamında açıklama yaptı. ABD'ye sağlık hizmetlerinde daha önde olduğunu belirten Akdağ, "Bugün ABD, kişi başına yılda 9500 dolar sağlık harcaması yapıyor. Ama şu açıkça söylemeliyim ki, Türkiye'de verdiğimiz hizmetlerin yaygınlığı, bütün vatandaşlara ulaşması itibariyle  biz ABD'den bugün daha iyiyiz" dedi.

Konuşmasına devameden Akdağ, üniversite de okuyan kızı ile ilgili geçen bir anısını da paylaştı. Akdağ, " Geç bir vakitte kızım televizyon seyrederken odaya girdim. Bir taraftan tv seyrediyordu, bir taraftan kulağında kulaklıkla birşeyler dinliyordu. Öbür taraftan telefonun tuşlarına bakmadan mesaj atıyordu. Sohbet edelim dedim. Konuşurken kulaklığı çıkarmasını istedim. 'Baba ben hepsini birlikte yapabiliyorum' dedi. Benim yaşımdakileri, yeni nesilden ayıran önemli bir fark bu. Ben yapabilsem yapabilsem, tv seyrederken sohbet edebilirim. Böyle bir neslin yetiştiği çağda, sağlık hizmetini sunarken dijital imkanlardan faydalanmamak büyük bir kayıp olur" dedi.

Sağlık konusunda mevcut gelişmelerden bahseden Akdağ, şu sıralar çok önemli hedefte olan konunun bilişim sistemleri olduğundan bahsetti. Ve Akdağ," Bütün sektörün buna hazır olması lazım. Bu hedefleri yakın bir zamanda ilan etme durumundayız. Herkesin üzerine düşen vazifeler var. Sağlık bakanlığının üzerine düşen görevler var. Her bir hastaneye, o hastanenin yöneticilerine düşen görevliler var. İlk dönem erişimle alakalıydı. Şimdi bakımın üzerinde ısrarla duracağız. Bir kişi aile hekiminden başlayarak, birinci koruma, gerekirse evde bakımı, bütün sistemler açısından bütünlükle takip edilecek.Bunda, Sağlık bilgi sistemlerinin inanılmaz önemli bir rolü var. Bu sene için ben şu hedefi koyuyorum; bu HİMSS 17 olan hastane sayısını üzerine çıkaracağız.Bunun aşağısı olmaz. Bunu artırabiliriz. Bütün hastanelerimiz için HİMSS 6 sistemi kurmamız lazım. 100 hastane için HİMSS 6 hedefini koyuyorum.Daha fazlasına razıyız. Daha azına razı değiliz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz