Görüş Bildir

Alt dudağının yerine göğsünden parça takıldı

Konya'da deri kanseri nedeniyle alt dudağı kesilerek alınan 58 yaşındaki Ahmet Karakaya'ya Meram Tıp Fakültesi'nde mikro cerrahi yöntemiyle göğüs kafesi kasından yeni dudak yapıldı.

Alt dudağının yerine göğsünden parça takıldı

Çiftçi Ahmet Karakaya'nın, dudağında sivilce büyüklüğünde yara çıktı. Doktora gitmeyi ihmal eden Karakaya'nın dudağındaki yara büyümeye başladı. Bir süre sonra yayılan ve dudağının büyük kısmını kaplayan yara nedeniyle Meram Tıp Fakültesi'ne başvuran Karakaya'ya deri kanseri teşhisi konuldu. Hastanenin Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Gündeşlioğlu tarafından yapılan başarılı bir operasyonla Karakaya'nın alt dudağının 3'te 2'sini kaplayan kanserli bölge temizlenip alınarak yerine göğüs kafesinin yan duvarında bulunan kastan yeni bir dudak yapıldı.

HAYATI DEĞİŞTİ

Şu anda dudağını rahatlıkla kullanabildiğini belirten Ahmet Karakaya, ''Ameliyat öncesinde toplumdan uzak duruyordum. Çünkü çirkin bir görüntü vardı. Ayrıca tümör koku da yapıyordu. Yemek yerken ve konuşurken zorlanıyordum. Ama şimdi tüm bu sorunları atlattım ve rahat bir şekilde hayatını devam ettiriyorum''dedi.

RAHATLIKLA KONUŞABİLİYOR

Hastanın şu anda rahatlıkla yiyip içebildiğini ve konuşabildiğini belirten Doç. Dr. Gündeşlioğlu, ''Dudağın büyük bir bölümünü kaplayan deri tümörlerinde fonksiyonel serbest doku aktarımı avantajlı bir ameliyat. Çünkü, hastanın bir süre sonra dudağını kullanabiliyor olması nedeniyle konuşma veya beslenmede sıkıntı yaşamıyor. Ayrıca, ağızda daralmaya neden olmaksızın ve yüzdede yeni izler oluşturmaksızın tedavi imkânı sağlıyor'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi