Aman dikkat! Dozu arttırıldı, bakanlık olumlu sonuçlar alıyoruz diyor ancak uzmanlar uyarmaya devam ediyor

İl Tarım Müdürlükleri özellikle bahar geçişlerinde görülen Şap Hastalığı için tedbirlerini almaya devam ediyor. Sonuçlar olumlu da olsa uzmanlar uyarılarını yineliyor.

Aman dikkat! Dozu arttırıldı, bakanlık olumlu sonuçlar alıyoruz diyor ancak uzmanlar uyarmaya devam ediyor

 Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü şap hastalığına karşı aşılama çalışmalarını sürdürüyor. Yılda iki kez yapılan şap aşısı bu yıl üç doza çıkarıldı. Dört ayda bir yapılacak olan aşının ilk çalışmasına başlandı. Üç doza çıkan aşı ila şap hastalığı riski nerdeyse görülme riski ortadan kalkıyor.

DOZU ARTTIRILDI


Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç Milas İlçesinde faaliyet gösteren hastalıktan ari işletme ziyaretinde aşı programına katıldı.

İl Müdürü Muhammed Sevinç yaptığı açıklamada, “Milas ilçemizde hastalıktan ari işletmemizde şap aşı kampanyası çerçevesinde ziyarette bulunduk. İlçe Müdürlüğümüz sağlık ekipleri ile şap aşısını yaparken yetiştiricilerimizi ziyaret ediyor, bilgilendiriyoruz. İlimizde şap hastalığına karşı tedbirlerimizi sıkı tutuyoruz. Bunun da olumlu sonuçlarını yıllardır görüyoruz. Bu yıl farklı olarak Bakanlığımız şap hastalığına karşı baskın aşılama programı ile yılda iki doz olan aşıyı üç doza çıkardı. Böylece şap hastalığıyla ilgili olarak ülkemizde arilik oluşturmayı hedefliyoruz. Bu anlamda işletme sahiplerinin sahada çalışmalarını yürüten sağlık ekiplerimize destek olmaları ve direktifleri doğrultusunda hareket etmelerini rica ediyoruz. Sağlıklı hayvan sağlık gıda arzını sağlayacaktır. Bu anlamda işletme sahiplerinin here türlü aşılama programlarına uymaları ve kayıtlarını tutmaları önemli olacaktır. Arilikte önemli bir yere gelen ilimizde hedefimiz hastalıktan arınmış hayvancılık bölgesi olmaktır” dedi.

HABER MERKEZİ 

Kaynak: Diyarbakır Söz