Artık çocukları daha fazla hedef alıyorlar!

Fast food restoranlarının televizyon reklamları ve internet sitelerini kullanarak, hatta kendi menülerini ve sağlıksız gıda ürünlerini piyasaya sürerek çocukları daha fazla hedef aldıkları bildirildi.

Artık çocukları daha fazla hedef alıyorlar!

ABD’nin Connecticut eyaletindeki Yale Üniversitesi’nin Rudd Gıda Politikası ve Obezite Merkezi’nden bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, fast food restoranları tüketicilerin şikayetlerine ve kendi verdikleri sözlere rağmen, reklamlarında yeni yürümeye başlayanlar dahil hedef kitlesi olarak çocukları almaya devam ediyor.

Araştırmaya göre, fast food sanayi 2009 yılında televizyon ve diğer medya kuruluşlarında reklamlar için 4,2 milyar dolardan daha fazla para harcadı.

Okul öncesi çağdaki 2-5 yaş arasındaki çocuklar televizyonda günde ortalama 2,8 fast food reklamı seyretti. 6-11 yaşları arasında bu oran günde ortalama 3,5’e çıkarken, 12 ve üzeri yaşlardaki çocuklarda günde ortalama 4,7’ye yükseldi.

OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLAR

Okul öncesi çocuklar 2009 yılında 2003 yılına göre günde yüzde 21 oranında daha fazla fast food reklamı izledi. Bu oran ergenlik çağındaki çocuklarda yüzde 39’a çıktı.

Araştırmaya göre çocukları hedefleyen alış verişlerde çocuklara elma dilimi gibi sağlıklı yiyecekler teklif etme yerine oyuncaklı menüler üzerinde odaklanıldı.

Amerikan hayat tarzının günlük parçası olan fast food ile ilgili olarak Amerikalı ailelerin yüzde 84’ü çocuklarını haftada en az bir kere fast food restoranına götürdüğünü bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz