Ayağındaki yara için 13 yıldır şifa arıyor

Derik ilçesinde yaşayan Abak, 13 yıldır iyileşmeyen yarası için şifa arıyor

Ayağındaki yara için 13 yıldır şifa arıyor

Mardin'in Derik ilçesi Boyaklı Mahallesi'nde yaşayan Mazlum Abak (23), 13 yıldır iyileşmeyen ayağındaki yarası için şifa arıyor.

Abak, 9 yaşındayken minibüste geçirdiği kaza sonucu ayağından yaralandıktan sonra gitmediği doktor ve çalmadık kapı bırakmadığını söyledi.

Tedavi için gittiği Diyarbakır, Ankara ve Mersin'deki hastanelerde de hastalığına çare bulamayan Abak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayağındaki yaranın 13 yıldır kapanmadığını belirtti.

Doktorların sürekli "enfeksiyon var" diyerek teşhis koyduğunu anlatan Abak, ancak tüm tedavilere rağmen bir sonuç alamadığını söyledi.

YILLARDIR ŞİFA ARIYOR

Ankara, Tarsus, Adana, Mersin'de gittiği hastanelerin yanı sıra Diyarbakır'da tedavi için hastanede yattığını dile getiren Abak, şöyle konuştu:

"Uygulanmayan tedavi kalmadı. Ama hiçbir faydasını görmedim. 9 yaşında kaza geçirdim. Ondan sonra da ayağımda öyle yara açıldı. O zaman ayağım iki yerinden kırıldı. O zaman Urfa'ya doktora gittim, kırık olan bir yeri gördüler diğer yeri görmediler. Biz de bilmiyorduk. Tedavi ettikleri bir kırık yerini açtıklarında bir baktık öbür yer şişmişti. Kemikler ters yapışmıştı. Ondan sonra müdahale ettiler. O müdahaleden sonra ayağımda öyle yara açıldı. Doktorlar, en son bana 'üst damarlar birbirine yapışmış damarları da açtık birbirinden ameliyatla ayırdık' dediler. Ama sonuç alamadık. Tarsus'a gittim platin var ayağımda. Yaram hala açık. Kimin elinden ne geliyorsa tedavi için her türlü tedaviye hazırım. Yeter ki ben bu hastalıktan kurtulayım artık. Kurtulmak istiyorum. Ankara GATA Hastanesi'ne gittim. 'Askerliğe elverişli değildir' raporu aldım. GATA'daki doktorlar da bu hastalıkla ilgili bir şey söylemediler."

Abak, yürümekte çok zorlandığını ve tedavi için destek beklediğini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz