Görüş Bildir

Başbakan Davutoğlu Sağlıkçılara müjde verdi!

Başbakan Davutoğlu'nun açıkladığı düzenlemeler kapsamında, hekim ve diş hekimleri için emekli aylıklarının 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerde ise 2 bin 580 liradan 3 bin 250 liraya çıkarılması sağlanacak.

Başbakan Davutoğlu Sağlıkçılara müjde verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Van'da gerçekleştirilen programda, sağlık çalışanları için hayata geçirilecek düzenlemeleri açıklayarak, hekim ve diş hekimleri için emekli aylıklarının 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerde ise 2 bin 580 liradan 3 bin 250 liraya çıkarılacağının müjdesini verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun Sağlık Bakanlığı tarafından Van'daki bir otelde düzenlenen "Tıp Bayramı" etkinliğinde yaptığı açıklamaya göre, hazırlanan genelge ve eylem planıyla sağlık çalışanlarına şiddet uygulayan hasta ve hasta yakınları, kolluk güçlerinin yetkisinde olan gözaltı uygulamasına maruz kalacak.

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarında yasal işlemlerin takibi amacıyla ifadeler sağlık çalışanlarının görev yaptığı sağlık tesisinde alınacak.

İçişleri Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanacak protokol ile sağlık tesislerinden ve özel güvenlik personeli koordinasyonundan polis doğrudan sorumlu olacak.

Sağlık çalışanlarına yapılan tehdit ve hakaret suçlarında var olan tutuklama yasağı Türk Ceza Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle kaldırılacak. Bu kapsamda, sağlık çalışanlarını tehdit edenler ve sağlık çalışanlarına hakaret edenler tutuklanabilecek.

Sağlık Bakanlığı hastaneleri yanında üniversite ve özelde çalışan tüm personele yönelik işlenen şiddet fiilleri, memurlara karşı işlenen suçlar gibi ceza artırımına tabi olacak.

Özlük hakları iyileştirilecek

Sağlık çalışanlarının özlük haklarına yönelik iyileştirici düzenlemeler de hayata geçirilecek.

Bu kapsamda, yasal düzenlemeyle hekim ve diş hekimleri için emekli aylıkları 2 bin 100 liradan 3 bin 100 liraya, uzman hekimlerde ise 2 bin 580 liradan 3 bin 250 liraya çıkarılacak.

Sağlık çalışanları için de emekli maaşı artışları konusunda yeni bir çalışma yapılacak. Bu haktan halen emekli olanlar ile kanun yürürlüğe girdikten sonra emekli olacaklar da yararlanacak. Ayrıca, hekim ve diş hekimlerinin dul ve yetimlerinin de söz konusu artıştan yararlanmaları sağlanacak.

Unvanına ve çalıştığı sağlık tesisinin mülkiyetine bakılmaksızın tüm sağlık çalışanları fiili hizmet zammından, tuttuğu nöbet saatine göre 15 gün ile 90 gün arasında yararlanacak. Bu haktan yararlananlar için, 3 yıla kadar erken emeklilik hakkı elde etmenin yanı sıra 3 yıl fazla ikramiye ve emekli aylıkları bağlanma oranlarında artış söz konusu olacak.

Sağlık Bakanlığında çalışan hekimler için emeklilik yaşının 67'ye çıkarılması konusunda da yeni bir yasal düzenleme getirilecek. Hekimin kendi isteği, idarenin de onayıyla bu yaş her yıl bir yıl artırılarak, doktorlar 72 yaşa kadar çalışma hakkı elde edilebilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi