Başbakan'ın domuz gribi açıklamasından sonra Siverek'te bir kişi daha domuz gribinden öldü

Domuz gribi ülkemizde tekrardan baş göstermiş iken Siverek'ten bir domuz gribi vakası duyuldu. Siverek Devlet Hastanesi'nde domuz gribi şüphesiyle karantinaya alınan 82 yaşındaki S. A. hayatını kaybetti.

Başbakan'ın domuz gribi açıklamasından sonra Siverek'te bir kişi daha domuz gribinden öldü

Domuz gribi ülkemizde tekrardan baş göstermiş iken Siverek'ten bir domuz gribi vakası duyulduDomuz gribi ülkemizde tekrardan baş göstermiş iken Siverek'ten bir domuz gribi vakası duyuldu. Siverek Devlet Hastanesi'nde domuz gribi şüphesiyle karantinaya alınan 82 yaşındaki S. A. hayatını kaybetti.

Evinde yüksek ateş ve kusma şikayetleriyle bugün öğle saatlerinde ambulansla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürülen Aktar, burada yapılan tahlillerin ardından H1N1 virüsü taşıdığı şüphesiyle karantinaya alındı. Hastanenin dördüncü katındaki bir odaya alınan S.A., akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan İlçe Sağlık Müdürü Ramazan Durankuş, S.A.'ya gerekli müdahalenin yapıldığını ancak kurtarılamadığını belirterek, "Domuz gribi şüphesi ile gelen vaka Siverek Devlet Hastanesi'nde karantinaya alınarak tüm müdahaleleri yapıldı. Kan ve kültür örnekleri alındı" dedi.

Ülkenin çeşitli yerlerinde domuz gribi nedeniyle ölümler ve ağır vakalar olurken son 24 saat içinde Kayseri'de de 3 kişinin domuz gribi şüphesiyle hastaneye başvurduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz