Bebeğinin ağlama sesini duyan anne komadan çıktı

Geçtiğimiz yıl bir kız bebek dünyaya getiren Shelly Cawley doğum sırasında yaşanan komplikasyonlar sebebiyle komaya girdi. Bütün doktorlar yeni annenin komadan uyanamayacağını düşünürken beklemedikleri bir şey oldu, genç kadın ağlayan bebeğinin sesini duyarak komadan uyandı.

Bebeğinin ağlama sesini duyan anne komadan çıktı

DOĞUM YAPTI KOMAYA GİRDİ

Amerika'nın North Carolina eyaletinde yaşayan Shelly Cawley ve eşi Jeremy Cawley bir kız bebek sahibi olmayı bekliyordu. Geçtiğimiz yıl Eylül ayında doktorlar Shelly'nin acil olarak sezaryen olması gerektiğini söylediler. Kızları Rylan sağlıklı bir şekilde doğdu fakat doğum sırasında yaşanan komplikasyonlar anneyi tehlikeye soktu. Ameliyat sırasında kan pıhtısı beyin damarlarını tıkayınca yeni anne komaya girdi.

Baba Jeremy yaşadıklarını "Duygularımda çok ani değişiklikler yaşadım. Önce kızımın doğması, ardından eşimi dört-beş saat içinde kaybedeceğim düşüncesi… O an tamamen hissizleşmiştim." sözleriyle anlatıyor.

Shelly'nin arkadaşları ve ailesinin genç kadın için yapabilecekleri tek şey ona destek olmak ve onun için dua etmekti. Fakat doğumdan saatler sonra Shelly hala komadaydı ve doktorlar genç kadının sabaha kadar yaşayabileceğini düşünmüyorlardı.

HEMŞİRENİN FİKRİ ANNEYİ KOMADAN ÇIKARDI

Shelly'nin hemşirelerinden biri, Ashley Manus, annenin hayatını kurtaracak fikri öne sürdü: "Anne ve bebeğin fiziksel teması bebek için çok yararlıdır. Bu yüzden aynısının anne için de yararlı olabileceğini düşündük." Bebek Rylan ve anne Shelly bir araya getirildiğinde Rylan durumundan o kadar hoşnutmuş ki hemen uykuya dalmış. Hastane çalışanları ile birlikte Rylan'ı ağlatmak için özel çaba sarf ettiklerini belirten baba Jeremy annenin ağlama sesine hemen tepki verdiğini söylüyor.

BEBEĞİ İÇİN HAYATA TUTUNDU

Anne Shelly'nin anlattığına göre bebek ağlamasını duyduğunda çevresindekiler ilk olarak hayati değerlerinde bir farklılaşma görmüşler, genç kadının kalp atışı hızlanmış. "Kızımın sesini duymak bilinçaltımdan bana savaşmak için bir sebep verdi. Bebeğim için hala yaşamalıydım." sözleriyle durumu açıklayan annenin durumu sabitlenmiş ve birkaç gün içinde komadan tamamen uyanmış.

"Uyandığımı hatırlıyorum." diyen Shelly "Rylan'nın yüzüne baktığımı ve onun dünyadaki en güzel bebek olduğunu düşündüğümü hatırlıyorum. Biliyorum her anne böyle hisseder ama yaşadıklarımızdan sonra kızım ve benim aramda çok daha özel bir bağ oluştu." sözleriyle devam ediyor.

Olaydan bir yıl sonra anne Shelly sağlığına tamamen kavuştu ve kızı Rylan da olması gerektiği gibi büyüyor. Facebook üzerinden bir yıl ara ile çekilmiş fotoğraflarını paylaşan Shelly "Bir yılın yarattığı fark! Geçen sene hayatım için savaşıyordum, bu sene ise bir yaşında bir kızım var." sözleriyle mucizevi kurtuluşunu anlatmış.

Kaynak: Vatan

Kaynak: Diyarbakır Söz