Bebekleri mutlu eden altın tavsiyeler

Uzmanlar, ilk kez anne ve baba olmanın sevincini yaşayan çiftlerin bebek bakımında ne yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Bebekleri mutlu eden altın tavsiyeler

Uzmanlar, yeni çocuk sahibi çiftlerin bebek bakımında ve yetişmesinde 6 önemli kuralı göz önünde bulundurmalarını istedi. Uzmanlara göre, bebeği tanımak için zamana ihtiyaç olacak. Sabır, sakin bir ortam, güç, kuvvet, direnç, saygı, nezaket, sorumluluk, disiplin, dikkat, gözlem, zaman ve pratiğe ihtiyaç var. Ayrıca, önsezilere kulak vermek gerekiyor.

ALTIN TAVSİYELER SİZE

Uzman tavsiyesi şöyle; "Hastaneden çıkıp eve döndüğünüzde, bebeğinizi evde bir tanıtım turuna çıkarın. Tıpkı bir turist rehberi gibi, oda oda dolaşıp tüm mekanları ve neler yaptığınızı ona anlatın. Minik bebeğinizin bir insan olduğunu, sizi anlayıp hissettiğini unutmayın. Şu an için anlayamadığınız bir dili konuşuyor olsa da ona ismiyle hitap etmeye ve monolog değil diyalog kurmaya özen gösterin. Bebeğiniz kadar siz de yorgun olmalısınız. Hem kendiniz hem de onun için dinlenme fırsatları oluşturun. Onu yatırıp biraz dinlenin."

BEBEĞİNİZLE KONUŞUN

Uzmanlar, anne ve babaların mutlaka bebekleriyle konuşması gerektiğini belirtiyor. Uzmanlara göre, "Ne dediğinizi anlamasalar da, ses tonunuzu ve sıcaklığınızı anlarlar. Düzenli bir hayat sadece sizin için güven anlamına gelmez. Hayatları düzenli olursa bebekler de huzurlu olur. Bebeğinizi yatağına yatırdığınız zaman ağlıyorsa, ağlaması geçinceye dek onu bırakmayın. Geri dönün ve onu yatıştırın" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz